Kinderen met iPads (via Depositphotos)

Netflix wil kinderen belonen voor het kijken van tv-series

Netflix heeft iets nieuws bedacht: kinderen verdienen punten met het kijken van bepaalde tv-series. Maar ouders snappen er helemaal niets van.

Netflix heeft nog maar net het Netflix kinderslot en andere maatregelen aangekondigd om te voorkomen dat ze eindeloos blijven doorkijken. Maar tegelijk hebben ze iets bedacht dat daar loodrecht tegenin gaat: een beloningssysteem voor kinderen om bepaalde tv-series te kijken. Met behulp van gamification hoopt Netflix dat kinderen series zoals Trollhunters gaan kijken.

Netflix patches

Geen paniek, want het gaat voorlopig nog om een test. De kinderen kunnen zogeheten ‘patches’ verdienen met het kijken van afleveringen van een bepaalde show. Deze shows zijn te herkennen aan een rood hangslot en juist dat roept verwarring op bij ouders. Zo’n hangslot wekt de eerder de indruk dat de content geblokkeerd is. Alle gekozen shows zijn Netflix Originals, met titels zoals Trollhunters, A Series of Unfortunate Events, Home en The Magic School Bus Rides Again. Het is nog niet duidelijk wat Netflix met het bonussysteem wil doen, want je kunt momenteel niets doen met de verdiende patches.

Netflix patches

In een reactie gaf Netflix aan dat ze de functie aan het testen zijn met een beperkt aantal kinderseries. Het idee is dat series kijken op Netflix interactiever wordt, zodat kinderen er met hun leeftijdsgenoten over gaan praten. Als ze daarbij in de verleiding gaan komen om extreem veel series te kijken om meer punten te verdienen dan klasgenoten, vindt Netflix dat vast niet erg. Maar de ouders zullen er waarschijnlijk anders over denken.

Mocht het niet het gewenste effect hebben, dan zal Netflix het laten bij deze ene test en komt het niet voor iedereen in de app. Of gamification werkt is nog maar de vraag, omdat mensen er ook snel op uitgekeken kunnen raken als het je niks oplevert. Op sociale media werd in ieder geval niet zo enthousiast gereageerd op de Netflix patches. Veel mensen begrijpen niet wat de bedoeling is en waarom Netflix de shows achter een hangslotje zet.

Foto: Wavebreakmedia via Depositphotos

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2018, 11:00
Bron Bron The Verge
Categorie Diensten
Onderwerpen kinderen, netflix

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.