Netflix offline downloads.

Netflix zet offline films en series voor je klaar met ‘Downloads voor jou’

Kijk je altijd naar bepaalde Netflix-series? Dan kan Netflix binnenkort soortgelijke content voor je klaarzetten, zodat je offline kunt kijken. Er zit een nieuwe 'Downloads voor jou'-functie in de app, die eerst op Android wordt uitgerold.

Uitbreiding van Smart downloads

Netflix voor iOS bevat al de functie ‘Smart downloads’. Dit zorgt ervoor dat een bekeken aflevering automatisch wordt verwijderd en dat de volgende aflevering offline wordt klaargezet. Zo voorkom je dat jouw iPhone of iPad vol staat met afleveringen die je al lang gezien hebt. Het werkt zodra je verbinding hebt met Wi-Fi. ‘Downloads voor jou’ is een uitbreiding daarop: hierbij worden films en series gedownload die voor jou mogelijk interessant zijn. Netflix bepaalt dus wat jij zou willen kijken.

Netflix Downloads voor jou

De app gebruikt algoritmes om op basis van jouw kijkgedrag te bepalen wat voor jou geschikt is. Je bepaalt zelf hoeveel opslag op je toestel je hiervoor wilt reserveren, bijvoorbeeld 2GB. Daarbij zie je ook hoeveel uur aan films en series dit omvat. Netflix vult deze opslagruimte met content om te kijken. Net als bij Smart downloads wordt er alleen content opgehaald als je verbonden bent met Wi-Fi. De gedownloade films verschijnen vanzelf op het tabblad Downloads, tussen de series en films die je zelf bewust al offline had klaargezet.

Netflix Downloads voor jou

Downloads voor jou verscheen eerst in de betaversie van Netflix, maar wordt inmiddels ook uitgerold op Android-toestellen met stabiele versies. Het wachten is nu op de komst naar iOS. Netflix offline kijken kan al langere tijd, waarbij je zelf kunt aangeven wat de beeldkwaliteit moet zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2019, 8:58
Bron Bron Androidworld
Categorie Apps
Onderwerp netflix

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.