Netflix naar Instagram delen

Netflix laat je nu rechtstreeks delen naar Instagram Stories

De Netflix-app geeft je nu de mogelijkheid om in een Instagram Story te laten zien waar je naar zit te kijken.

Mensen delen van alles in hun Instagram Story: van willekeurige wandelingen naar de bushalte tot de albums waar ze op Spotify naar zitten te luisteren. Vanuit was het namelijk al mogelijk om te delen welke muziek je luistert. Nu is dat ook mogelijk met Netflix: je kunt de serie waar je naar aan het kijken bent meteen doorsturen naar je Instagram Story en meteen commentaar geven waarom je die serie of film zo boeiend vindt.


Het is ideaal voor mensen die hun Instagram Story willen bijwerken, maar eigenlijk niets anders hebben gedaan dan sloom op de bank hangen en Netflix bingen. Beide bedrijven profiteren ervan: Netflix krijgt gratis mond-op-mondreclame en Instagram heeft er weer een partner met een bekende naam bij. Instagram Stories hebben een enorm bereik: meer dan 400 miljoen dagelijks actieve gebruikers kijken ernaar. En dat zijn cijfers van de zomer van vorig jaar, dus het aantal kan inmiddels alweer hoger liggen.

Instagram opende in mei 2018 de mogelijkheid voor derden om allerlei info te delen in Stories. Naast het eerder genoemde Spotify maakt ook Soundcloud er al gebruik van.

Netflix Instagram Stories

Bij het delen naar Instagram komt de cover van de betreffende Netflix-show groot in beeld, als een soort reclameposter. Je hebt nog nauwelijks plek om er iets bij te schrijven, maar je volgers weten in ieder geval wel waarom je zo stil bent op sociale media of in de chat.

Om een Netflix-show te delen met je Instagram-vrienden tik je op de deelknop. Kijkers kunnen op een linkje ‘watch on Netflix’ tikken om de tv-serie of film ook te zien. De deelfunctie komt eerst naar de iOS-app van Netflix en op een later moment ook naar Android.

Meer tips over Instagram en Netflix
Meer over Instagram en Netflix lezen? Kijk dan ook eens naar deze tips:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2019, 10:00
Categorie Diensten
Onderwerpen instagram, netflix, stories
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.