nest thermostaat

Nest-apparaten praten voortaan met andere apps en hardware

Nest heeft een API beschikbaar gesteld, die het mogelijk maakt voor andere apps en apparaten om te praten met je thermostaat en rookmelder.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

nest thermostaatDe thermostaten en rookmelders van Nest zijn al vanuit een iOS-app en via IFTTT te bedienen, maar daar komt nog een manier bij. De makers hebben namelijk een ontwikkelaarsportaal geopend met programmeerhulpmiddelen (API’s), zodat appmakers ondersteuning voor Nest kunnen inbouwen. Daarmee volgt Nest het voorbeeld van de Philips Hue-lampen, die met een API ook vanuit andere apps bediend kunnen worden. Dat terwijl Apple met HomeKit zelf ook stappen zet om apparaten in huis flexibeler te ondersteunen.

Volgens Nest moet de API het voor apps mogelijk maken om de thermostaat van rookmelder van Nest te bedienen, maar daar blijft het niet bij: andere apparaten zouden ook rechtstreeks met Nest kunnen praten.

Het is uiteraard nog even wachten tot bedrijven de API daadwerkelijk gaan integreren. Tot nu toe werkt de apparaatmaker al samen met een aantal prominente bedrijven, waaronder Mercedes-Benz, Whirlpool en Jawbone. Mercedes gebruikt de Nest-API om aan je huis te vertellen wanneer je thuiskomt. Je kiest in de auto je rit naar huis, waarna de verwarming op het juiste moment activeert. Jawbone’s activiteitentracker Up kan aan Nest vertellen wanneer je wakker wordt en het huis op basis hiervan opwarmen.

Nest’s API doet enigszins denken aan Apple’s plannen met HomeKit. Apple’s nieuwe platform moet één algemene standaard bieden die slimme apparaten in huis kunnen gebruiken. Hierdoor krijgen apps toegang tot al deze apparaten en kan de iPhone ook nauw met apparatuur integreren. HomeKit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om Siri te vragen de lichten uit te doen. Omdat een app met HomeKit toegang heeft tot meerdere apparaten, kan je iPhone in theorie hetzelfde als Nest demonstreert met de API: apparaten beter met elkaar laten communiceren. HomeKit is echter nog vrij nieuw en ongebruikt, terwijl Nest in bovenstaande video al flink wat praktijkvoorbeelden demonstreert.

Nest werd eerder overgenomen door Google. Daarmee werkt Apple’s voormalig iPod-topman Tony Fadell ineens voor zijn voormalige concurrent. Dat blijkt te bevallen: volgens The Information is Fadell inmiddels namelijk de baas van Google’s hardwaretak.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 22:50
Categorie Accessoires
Onderwerpen nest, rookmelder, smart home, thermostaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.