Withings kondigt analoog horloge met fitnessfuncties aan

De Withings Activité is een analoog horloge met fitnessfuncties. Het Zwiterse horloge komt najaar 2014 op de markt.

withings-activite-horloge-kleinAls Apple een analoog horloge zou maken… dan lijkt ‘ie misschien wel op de Withings Activité. Dit nieuwe horloge van de Europese accessoiremaker Withings ziet eruit als een traditioneel horloge, maar in werkelijkheid is het ook een fitnesstracker. Via een iPhone-app lees je alle waarden af: stappen, calorieën of slaapgedrag. De enige reden waarom Apple de iWatch niet zo’n uiterlijk zou geven, is dat je er eigenlijk geen notificaties op kwijt kunt.

De Withings Activité kan je ‘s ochtends wel met subtiele trillingen wakker maken en kan je ook waarschuwen bij gemiste telefoongesprekken en sms’jes, maar tekst aflezen lukt niet. Dit nieuwe horloge is eigenlijk uniek in z’n soort. Er waren al wel horloges waarmee je activiteiten kunt meten (zoals de Basis-smartwatch) en er waren ook al analoge horloges zoals de Cookoo Watch die alleen simpele notificaties laat zien, maar geen fitnessactiviteiten meet. Qua uiterlijk halen ze het allemaal niet bij dit in Zwitserland gefabriceerde horloge, dat trouwens $390 gaat kosten. Zo’n horloge zou mensen kunnen aanspreken die van traditionele horloges houden en hun neus optrekken voor de generatie smartwaches die er nu aan komt, dankzij Google’s Android Wear.

withings-activite

Een tweede wijzertje (rechtsonder) laat zien hoe je voorgang is in stappen of verbrande calorieën. Omdat de tekst op het display niet kan veranderen zie je een cirkel die naar 100% loopt. Dit horloge moet met z’n lederen bandje en saffierscherm vooral luxe uitstralen. De batterij gaat een jaar lang mee. Alle data kun je aflezen via de al langer bestaande Withings Health Mate-app. Je kunt kiezen uit een zwarte of zilverkleurige uitvoering, met lederen bandje. Ook is er een plastic bandje die je kunt gebruiken tijdens cardiotrainingen en zwemmen.

Minpuntje: de Withings Activité komt pas in het najaar van 2014 op de markt. Tegen die tijd lopen we misschien al massaal rond met een iWatch. Withings kennen we vooral van de ‘connected’ weegschaal waarmee je je gewicht, vetpercentage en BMI rechtstreeks naar een iPhone-app kunt sturen. Ze brengen met de Withings Pulse ook een stappenteller uit, die je hartslag en het zuurstofgehalte in je bloed kunt meten. De Withings Smart Body Analyzer kost €150 en de Withings Pulse O2 gaat voor €120 over de toonbank.

withings-activite-horloge

Via: Wired

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2014, 9:10
Categorie Accessoires
Onderwerpen iwatch, smartwatch, withings

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.