Misfit Bolt lampen

Misfit kondigt Bolt aan: slimme lamp werkt met slaaptracker

Misfit heeft een concurrent voor de Philips Hue aangekondigd. De Bolt is een slimme lamp met app, die ook nog eens met Misfit-slaaptrackers verbindt.

Misfit Bolt lampen

Misfit gaat concurreren met slimme lampen zoals de Philips Hue. De nieuwe Bolt-lampen verbinden ook met een iPhone-app, zodat je ze op afstand kunt bedienen en automatiseren. Er schuilt echter een extra truc achter deze verlichting: door te verbinden met de Misfit-activiteitentrackers, kan de verlichting in bijvoorbeeld je slaapkamer worden aangezet zodra je ‘s ochtends vanuit je diepe slaap naar lichtere slaap ontwaakt.

Door de lampen pas aan te zetten in de ontwaakfase, word je meer uitgeslapen wakker gemaakt. Het is een handige manier voor Misfit om twee van zijn slimme apparaten te combineren, al is het niet een totaal nieuw idee. Door gebruik te maken van IFTTT kun je bijvoorbeeld je Philips Hue-lampen koppelen aan slaapdata van een Jawbone-activiteitentracker. Ook de “ouderwetse” Philips Wake-Up Lights gaat langzaamaan steeds harder branden naarmate het tijdstip van de ingebouwde wekker nadert.

Misfit Bolt appJe kunt de Bolt-lampen ook met de hand bedienen door te drukken op een activieitentracker zoals de Misfit Flash.

De Misfit Bolt lijkt qua functionaliteit verder erg op alternatieven op de markt. Ook deze lampen zijn te bedienen met een app, die je de verlichting laat in- of uitschakelen en van kleur laat veranderen. In de app kun je kiezen uit meerdere lichtscènes, zodat je woonkamer gelijk in een bepaalde sfeer terechtkomt. De lampen hebben geen speciale hub nodig voor aan je router, zoals bij Philips Hue-lampen wel het geval is.

De Misfit Bolt is vanaf februari verkrijgbaar voor 50 dollar. Een pakket met 3 lampen gaat 130 dollar kosten. Pre-orderen kan op de website van Misfit. Naar verwachting is de Misfit Bolt binnenkort ook te koop in onze eigen iCulture Shop.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2015, 19:56
Categorie Accessoires
Onderwerpen homekit, misfit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.