Kenwood met CarPlay-ondersteuning

Kenwood kondigt CarPlay-scherm voor de auto aan

Autoradio-fabrikant Kenwood toont op de CES een nieuwe multimedia receiver, zodat je ook met dit merk je iPhone kan gebruiken in de auto.

Autoradio-fabrikant Kenwood toont op de CES in Las Vegas een multimedia receiver met CarPlay-ondersteuning. Dat heeft het bedrijf zelf aangekondigd. Kenwood sluit zich hiermee aan bij een lange rij van bekende namen die Apple’s oplossing voor in de auto gaan gebruiken.

Kenwood met CarPlay-ondersteuning

Het blijkt te gaan om de Kenwood DDX9902S. Dit model ondersteunt ook Android Auto. Het systeem bestaat uit een touchscreen en bevat de benodigde ondersteuning voor Siri, zodat je veilig andere muziek kunt opzetten en handsfree kunt bellen tijdens het autorijden. Uiteraard kun je hiermee ook je iPhone gebruiken voor navigatiefuncties. De prijs en de verschijningsdatum wil Kenwood echter nu nog niet bekend maken.

Veel merken met CarPlay op de CES

Kenwood is al het derde belangrijke merk op de technologiebeurs in Las Vegas die CarPlay-oplossingen aankondigt voor de auto. Parrot, een concurrent van Kenwood, kondigde gisteren een inbouwsysteem aan. En vanochtend kon je al op iCulture lezen dat Volkswagen in 2015 auto’s met CarPlay-ondersteuning gaat uitbrengen. Dat zijn goede zaken voor Apple. Zeker als je bedenkt dat de CES nog maar net begonnen is en dat Apple het evenement zelf compleet negeert.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2015, 18:22
Categorie Accessoires
Onderwerpen carplay, ces

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.