Foto's overzetten met Microsoft Photos Companion.

Microsoft’s Photos Companion-app laat je foto’s makkelijker overzetten naar je pc

Met Microsoft's nieuwe foto-app Photos Companion wordt het makkelijker om foto's over te zetten van je iPhone naar je pc. De app werkt samen met Microsoft Photos op Windows 10 en werkt geheel draadloos.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Voor het overzetten van foto’s van je iPhone naar je Mac of Windows-pc kun je onder andere iCloud-fotobibliotheek gebruiken, in combinatie met de iCloud voor Windows. Met de nieuwe foto-app van Microsoft genaamd Photos Companion kun je echter draadloos al je foto’s overzetten. Eerder doken er al afbeeldingen van deze nieuwe app op, maar vanaf nu is hij te downloaden in de App Store.

Photos Companion: draadloos foto’s overzetten naar pc

Photos Companion maakt onderdeel uit van Microsoft Garage, een project waarin werknemers experimentele apps uitbrengen. De app moet het proces van foto’s overzetten naar een Windows-pc versimpelen. Het is bijvoorbeeld niet nodig om de foto’s handmatig te importeren door deze met iTunes te verbinden, want Photos Companion werkt geheel draadloos.

Microsoft Photos Companion werkt draadloos.

Het enige wat je nodig hebt, is een iPhone, deze nieuwe app en een Windows-pc met Windows 10 en de Microsoft Photos-app. Na het openen van de app op je iPhone, scan je de QR-code die op je Windows-pc verschijnt. Hierdoor wordt er een tijdelijke koppeling gemaakt tussen je iPhone en computer. Vervolgens tik je de foto’s aan die je wil versturen. Wel moeten zowel je iPhone als computer met hetzelfde Wi-Fi-netwerk verbonden zijn. De nieuwe app is een alternatief voor andere manieren om foto’s te synchroniseren, bijvoorbeeld via OneDrive. Deze methode komt dan ook vooral van pas voor mensen die foto’s alleen lokaal bewaren en niet uploaden naar een clouddienst.

Foto's overzetten met Microsoft Photos Companion.

De app is dus een soort alternatief voor AirDrop, Apple’s eigen draadloze functie waarmee je foto’s, links, documenten en andere bestanden kunt uitwisselen tussen Apple-apparaten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2018, 10:45
Bron Bron Microsoft
Categorie Apps
Onderwerpen foto's, microsoft
Devices iPad, iPhone
Software iOS
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.