Moleskine Actions.

Moleskine Actions groepeert je taken ook in lijstjes

Moleskine, de maker van de bekende agenda-app Timepage, heeft een nieuwe app uitgebracht genaamd Actions. Met Actions voeg je je taken toe aan individuele lijstjes, die per week gegroepeerd worden. De nieuwe app gaat hand in hand met Timepage.

Moleskine is oorspronkelijk de maker van de bekende notitieboekjes met de elastieken band. Het van oorsprong Italiaanse bedrijf maakt al een aantal jaar ook goede productiviteitsapps, waarvan Timepage een bekend voorbeeld is. Daar komt nu ook Moleskine Actions bij, een takenapp waarin je ook lijstjes kan maken.

Moleskine Actions: takenapp met lijstjes

De opzet van Moleskine is simpel: de app start met een weergave van de komende zeven dagen. Door op een dag te tikken, voeg je een taak aan die specifieke dag toe. Het enige wat je hoeft te doen, is het geven van een naam. Ze zijn eventueel uit te breiden met een notitie, maar dat is niet per se nodig. Het nuttige van de app is dat je elke taak kan toewijzen aan een lijst, die voorzien is van een specifieke kleur. Hierdoor zie je dus meteen tot welke lijst een taak behoort.

Om je taken te rangschikken, hoef je deze alleen maar te verslepen. De app heeft ook een deeloptie, waarmee je lijstjes van andere apps kan overzetten naar Actions. De app werkt ook nog samen met Siri, waardoor je dus via een stemcommando een taak kunt toevoegen. Als je al gebruiker bent van Timepage, dan is het verstandig om in te loggen in Actions met hetzelfde account. Al je afspraken in Timepage verschijnen dan ook automatisch in Actions, wat je flink wat tijd kan besparen.

Moleskine Actions op de iPhone.

Net als de andere apps van Moleskine werkt Actions via een abonnementsvorm. Je kunt de app zeven dagen lang gratis proberen, maar daarna zul je een maandelijks bedrag moeten neerleggen. Je kunt kiezen tussen een abonnement van €1,99 per maand of je kiest meteen voor een voordeliger jaarabonnement van €1 per maand. Zelfs als je al een abonnement op Timepage hebt, moet je een apart abonnement afsluiten voor Actions.

Moleskine bracht vorig jaar de Smart Planner uit, een pen die de koppeling legt tussen een papieren agenda en je Google- of iCloud-agenda. Je hebt dan alleen wel een speciale papieren agenda nodig, waar enkele sensoren in verwerkt zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2018, 17:19
Categorie Apps
Onderwerp moleskine

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.