Meerdere iTunes-bibliotheken niet mogelijk in eerste publieke beta van Catalina

Overweeg je om de publieke beta van macOS Catalina te installeren, dan zul je over één iTunes-bibliotheek moeten beschikken. Momenteel is het nog niet mogelijk om meerdere iTunes-bibliotheken naast elkaar te hebben. Apple heeft bevestigd dat het nog niet werkt.

In een supportdocument liet Apple op dinsdag weten dat de publieke beta van macOS Catalina nog niet geschikt is gemaakt voor meerdere iTunes-bibliotheken. Dat heeft te maken met de vele veranderingen die moeten worden doorgevoerd. In Catalina gaat iTunes verdwijnen en gebruik je andere apps (waaronder de Muziek-app en de Finder) voor het beheren van je muziek en het synchroniseren van je iPhone en iPad. De eerste publieke beta is sinds begin deze week beschikbaar. Zoals wel vaker bij beta’s zitten er nog wat zaken in die gladgestreken moeten worden.

Eén iTunes-bibliotheek wordt ondersteund

Apple raadt aan om bij meerdere bibliotheken te zorgen dat je een stabiele versie van macOS hebt, ook als je van plan bent om de beta te installeren op een machine die je niet dagelijks gebruikt. Je kunt alleen de laatst geopende iTunes-bibliotheek bekijken. Je zou dus voor het installeren van de beta eerst de juiste iTunes-bibliotheek kunnen kiezen, als de andere bibliotheken minder belangrijk zijn.

  1. Hiervoor open je de iTunes-app op je Mac.
  2. Sluit de app af met iTunes > Stop iTunes (of Cmd+Q).
  3. Houd de Option-toets ingedrukt terwijl je iTunes opent.
  4. In het venster dat verschijnt kies je de gewenste bibliotheek.

Deze laatst gekozen bibliotheek zal nu worden gebruikt in de betaversie. Dit geldt voor de nieuwe apps Muziek, Podcasts en TV. Je oude muziekbestanden, media en overige iTunes-bibliotheken blijven wel op de schijf staan, maar ze zijn niet te openen.

Apple Muziek-app op de Mac

Alles over de macOS Catalina beta’s lees je elders op iCulture. Tips over het installeren van de publieke beta’s van macOS hebben we ook.

Bekijk ook

Zo installeer je de publieke beta van iOS 17.4 en meer

Ben je van plan om de publieke beta's te installeren van iOS 17, iPadOS 17, macOS 14 Sonoma? In deze tip leggen we uit hoe je je voorbereidt op de publieke beta's en hoe je je aanmeldt voor het publieke betaprogramma. Uiteraard vertellen we ook hoe je de publieke beta's kunt installeren.

We hebben nog meer tips over iTunes-bibliotheken, bijvoorbeeld deze:

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.