macOS 10.15-beta.

Apple brengt eerste Publieke Beta van macOS Catalina 10.15 uit

Apple heeft zojuist de tweede beta van de macOS Catalina 10.15 uitgebracht. Hiermee geeft Apple het startsein voor weer een reeks nieuwe beta's voor de Mac. Hier praten we je bij over alle ontdekkingen van de macOS 10.15-beta's.

Apple is deze zomer druk bezig met het testen van allerlei nieuwe software-versies en macOS Catalina 10.15 is er daar één van. Aan de hand van de macOS 10.15-beta’s kunnen we nog meer nieuwe functies ontdekken, soms ook functies die Apple niet op het podium genoemd heeft. Lees snel verder om alles te weten te komen over de beta van macOS 10.15!

Meest recente macOS Catalina 10.15 Beta

macOS 10.15 Publieke Beta 1

24 juni 2019 – De eerste Publieke Beta van macOS 10.15 Catalina is nu beschikbaar. Publieke betatesters kunnen nu dus ook met de testversie aan de slag, zodat iedereen die dat wil de nieuwe functies kan ontdekken. Mocht er iets nieuws ontdekt worden, dan lees je dat hier terug.

macOS 10.15-beta.

macOS 10.15 beta download

Voor de beta van macOS 10.15 is een macOS betaprofiel nodig. Je dient daarvoor eerst je ‘oude’ macOS betaprofiel te verwijderen. Je vindt het macOS 10.15 betaprofiel in Apple’s Developer Portal. Op dit moment is de beta alleen beschikbaar voor ontwikkelaars. Publieke testers kunnen naar verwachting rond het einde van de maand aan de slag met de eerste beta van macOS 10.15.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn macOS 10.15 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de macOS 10.15-beta’s voor ontwikkelaars:

  • macOS 10.15 publieke beta 1: 24 juni 2019 (verschenen)
  • macOS 10.15 beta 2: 17 juni 2019 (verschenen)
  • macOS 10.15 beta 1: 3 juni 2019 (verschenen)
  • macOS 10.15 definitief: september 2019 (verwacht)

Over macOS 10.15
macOS 10.15 is voor ontwikkelaars een belangrijke update. Met ingang van deze versie kunnen ontwikkelaars hun iPad-apps overzetten naar de Mac. Daarnaast komen er nog allerlei extra functies. Zo kun je straks ook Schermtijd op de Mac gebruiken en gebruik je een iPad als extern scherm voor je Mac. Meer over alle mogelijkheden van macOS 10.15 lees je in onze uitlegpagina.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een macOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Je kan macOS 10.15 ook op een aparte partitie installeren.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken. Daarbij kunnen reacties ook strenger worden opgeschoond dan je van ons gewend bent. Zo voorkomen we dat je je steeds een weg moet banen door tientallen inmiddels verouderde reacties van een paar weken geleden.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 17 juni, 19:19: macOS Catalina Beta 2 beschikbaar voor ontwikkelaars.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2019, 20:12
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen macOS Catalina, macOS-beta
Software macOS 10.15 Catalina

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.