Apple Pay bij Monese

Apple Pay vanaf nu in Portugal, Griekenland, Slowakije en meer

Er zitten nog een aantal blinde vlekken op de Europese kaart, als het om Apple Pay gaat. Apple lijkt in sneltempo die gaten te willen vullen: vanaf woensdag gaat de betaaldienst live in Portugal, Griekenland, Slowakije, Roemenië en nog veel meer landen

Update 26 juni: Apple Pay is officieel van start gegaan in meerdere nieuwe landen, waaronder Slowakije, Griekenland, Portugal, Slovenië, Malta, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Estland, Liechtenstein, Letland, Roemenië en Litouwen.

De banken die in Slovenië meedoen zijn: boon, Edenred, J&T Banka, Monese, N26, Revolut, Slovenska Sporitelna, Tatra banka en mBank.

In Portugal zijn Monese, N26 en Revolut van de partij – dus geen traditionele banken. Monese en Revolut zijn Britse nieuwkomers, N26 is gevestigd in Duitsland. Gisteren schreven we nog dat N26 met Mastercard ook blijkt te werken in Nederland, al is het nog niet officieel aangekondigd door Apple.

Hieronder volgt ons eerdere artikel van 23 juni.


Nederland en Portugal waren jarenlang de meest opvallende achterblijvers op de Apple Pay-kaart van Europa. Nu Nederland inmiddels op 11 juni van start is gegaan blijven er nog een paar landen over, waaronder een aantal populaire vakantielanden. In Portugal, Griekenland en Slowakije kun je waarschijnlijk vanaf aanstaande woensdag met je Apple Watch en iPhone betalen, want de bewijzen stapelen zich ter plekke op. Op 26 juni krijgt Slowakije ondersteuning van meerder banken.

Apple Pay in Slowakije

In Slowakije liggen de bewijzen wel heel dik er bovenop. Volgens de lokale nieuwssite Zive heeft Apple de introductie bevestigd en beweren woordvoerders van meerdere banken dat hun systemen er klaar voor zijn. Medewerkers zouden al klaar zijn met testen en de marketingplannen liggen klaar om woensdag van start te gaan. Er doen meteen een heleboel banken mee: Slovenska Sporitelna, Tatra Banka, mBank, 365 Banka, Postova Banka en J&T Banka. Ook Ticket Restaurant is van de partij, een aanbieder van maaltijdbonnen. Verder zouden de online banken N26 en Monese meedoen. Beide banken hebben er al tweets over verstuurd. waarbij Monese meteen ondersteuning in 13 Europese landen beloofde, waaronder Bulgarije, Cyprus, Kroatië, Liechtenstein, Malta, Roemenië en Slovenië. Daarnaast noemde Monese ook Portugal en Griekenland.

Eigenlijk zou Apple Pay in Slowakije volgens geruchten al in maart van start gaan, maar die introductie moest kennelijk een paar maanden worden verschoven.

Apple Pay in Portugal en Griekenland

In Griekenland en Portugal is de situatie wat minder zeker. In beide landen zouden op woensdag 26 juni evenementen gepland staan voor de introductie van Apple Pay. Maar terwijl de details over Slowakije al volledig lijken te zijn ingevuld, is het in de twee Zuid-Europese landen niet het geval. Het is bijvoorbeeld nog onduidelijk welke banken mee doen. Er wordt alleen gesproken over N26, maar het lijkt ons sterk dat Apple met slechts één buitenlandse online bank van start gaat.

Overigens heeft de Portugese bank Crédito Agrícola al op 12 april aangegeven Apple Pay te gaan aanbieden. Of zij op 25 juni ook meteen van de partij zijn is nog even afwachten. Ze beloven het in ieder geval ‘binnenkort’. Deze tip werd ons toegestuurd door iCulture-lezer Corneel.

Meer banken in Nederland?
In Nederland zitten we ondertussen te wachten op de uitrol naar meer banken dan ING. Zowel Apple als ING willen niet zeggen hoe lang de oranje bank de exclusiviteit heeft. Online bank bunq heeft op 9 juli een event gepland en nodigt belangstellenden uit met de slogan “Expect the unexpected”. Aankondiging van Apple Pay zou in dat geval niet helemaal ‘unexpected’ zijn, dus we gokken op heel ander nieuws.

Apple Pay ging vijf jaar geleden van start in de VS en is nu in 41 landen en markten beschikbaar, waaronder Nederland en België. Met de drie genoemde landen in dit artikel komt de teller op 44 landen en regio’s.

Van start met Apple Pay
Nog steeds niet je eerste betaling gedaan met Apple Pay? Met deze artikelen helpen we je op weg:

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 24 juni: Informatie over Crédito Agrícola toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 juni 2019 om 9:24
Onderwerp
Categorie
Diensten

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay
48 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.