Malware Mac

Reacties voor: Voor het eerst meer Mac- dan Windows-malware gevonden

Verstandige gebruiker is nog steeds veilig
In 2019 is er meer nieuwe malware voor de Mac opgedoken, dan voor Windows pc's. Dat beweert Malwarebytes in een nieuw rapport.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -
4 reacties
 1. Kan helaas niet zeggen hoe de kwaliteit van Malwarebyte is op een Mac, daar ik Windows 10 gebruik. Daar is Malwarebyte flink achteruit gegaan. Ze doen ook niet meer mee in onderzoeken over de beste bescherming omdat ze er de laatste tijd niet best vanaf komen. Gebruikte Malwarebyte regelmatig als second opinion, om hem dan weer te verwijderen. Een paar weken terug nog eens geprobeerd maar Malwarebyte liet zich niet meer verwijderen. Deed wel de normale actie bij verwijderen maar stond er daarna gewoon nog op. Moest het Geek verwijderprogramma gebruiken om Malwarebyte geforceerd te verwijderen. Was voor mij ook de laatste keer dat ik Malwarebyte heb gebruikt. Er wordt teveel aan gerommeld en het resultaat gaat alleen maar achteruit.

 2. Malware is is nog steeds geen Virus…. 🙂

 3. De enige malware waar ik ooit last van heb gehad was Windows. 😉

  Nee, even serieus: in het onderzoek werd bijvoorbeeld MacKeeper en MacBooster meegeteld. Malware die je zelf moet installeren is wat mij betreft een non-issue.

  Het rapport komt daarbij ook nog eens van Malwarebytes en die verkopen… u raadt het al 😁.

 4. Origineel geplaatst door Captain Obvious
  Malware is is nog steeds geen Virus…. 🙂

  Klopt maar een virus is wel een malware.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.