watchOS 8.4 beta.

Apple brengt Release Candidate van watchOS 8.4 uit

Lost laadprobleem met Apple Watch op
Testers met een Apple Watch kunnen updaten naar de nieuwste beta van watchOS 8.4. Wat gaat Apple in deze versie toevoegen?
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Bij de Apple Watch loopt Apple een versienummer voor. Apple is al aanbeland bij de beta van watchOS 8.4, terwijl voor de iPhone iOS 15.3 in beta is. Maar wat betekent dat voor de verbeteringen? watchOS 8.4 lijkt een kleine update te zijn, want uit de eerdere beta’s zijn geen ontdekkingen gedaan.

Nieuwste watchOS 8.4 Beta

watchOS 8.4 Release Candidate

20 januari 2022 – De Release Candidate van watchOS 8.4 is uit en heeft buildnummer 19S546. Deze RC-versielost een belangrijk probleem op: een laadprobleem met de Apple Watch. In december bleek dat een toenemend aantal bezitters van de Apple Watch Series 7 moeite had met het opladen van hun horloge. De boosdoener was watchOS 8.3, waardoor vooral third party-opladers niet meer goed functioneerden. Soms werkte het opladen helemaal niet, bij anderen stopte het opladen na een paar minuten. De meeste laders waren goedkope exemplaren van Amazon, maar er waren ook klachten over duurdere laders van bijvoorbeeld Belkin.

Volgens de releasenotes van watchOS 8.4 is een bug opgelost, waardoor sommige Apple Watch-laders niet meer werkten. Hopelijk is daarmee het probleem voor iedereen opgelost. De Release Candidate is de laatste versie van een grote update en hierna zullen er geen grote veranderingen meer volgen. We verwachten de update van watchOS 8.4 dan ook op korte termijn, mogelijk al volgende week.

watchOS 8.4 beta downloaden

De beta van watchOS 8.4 is beschikbaar voor ontwikkelaars en publieke testers met het juiste betaprofiel. Heb je al een eerdere beta van watchOS geïnstalleerd, dan zie je de update vanzelf verschijnen. We verwachten dat de beta binnenkort ook voor publieke testers beschikbaar komt.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Over watchOS 8.4
De grote release van watchOS 8 is nog maar een paar maanden geleden, dus we verwachten geen grote nieuwe functies. Ook zijn er geen achterstallige functies in watchOS 8 die nog uitgebracht moesten worden. We rekenen echter vooral op bugfixes.

Tijdlijn watchOS 8.4 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de watchOS 8.4 beta’s. We verwachten watchOS 8.4 in voorjaar 2022.

  • watchOS 8.4 Release Candidate: 20 januari 2022 (verschenen; buildnummer 19S546)
  • watchOS 8.4 Publieke Beta 2: 13 januari 2022 (verschenen; buildnummer 19S5539e)
  • watchOS 8.4 Beta 2: 12 januari 2022 (verschenen; buildnummer 19S5539e)
  • watchOS 8.4 Beta 1: 17 december 2021 (verschenen)
  • watchOS 8.4 Final: januari/februari 2022

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een watchOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Bij watchOS kun je bovendien niet downgraden.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 20 januari: Release Candidate van watchOS 8.4 is nu beschikbaar.

watchOS 8

watchOS 8 is de grote software-update voor de Apple Watch van najaar 2021. In watchOS 8 heeft Apple een aantal functies verbeterd en uitgebreid, zoals de notificaties, de nieuwe Mindfulness-app, verbeterde Woning-app en enkele nieuwe apps. Lees over de beste functies in watchOS 8 en meer.

watchOS 8

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.