iMac 2019 schermkleuren

Gerucht: ‘Apple komt met een 31,6-inch iMac met mini LED’

Of blijft het bij een nieuw Apple Display?
Werkt Apple stiekem ook nog aan een nieuwe grotere iMac? Als het aan bronnen uit de industrie ligt wel. Apple zou van plan zijn om nog dit jaar een 31,6-inch iMac uit te brengen. Of gaat het toch om het aankomende externe scherm?

Eerder vandaag schreven we nog dat de MacBook Pro met groter scherm pas in 2021 uitkomt, in plaats van de eerder voorspelde beschikbaarheid in 2019. Digitimes beaamt dit bericht, maar gooit ook nog wat extra olie op het vuur. Zij stellen namelijk dat Apple ook werkt aan een 31,6-inch iMac. De kans is ook groot dat het hier gaat om het aankomende Apple Display.

‘31,6-inch iMac met mini LED’

Apple brengt al jarenlang de iMac uit in twee formaten, namelijk 21,5-inch en 27-inch. Als het aan Digitimes ligt komt daar een nog veel groter model bij. Zij stellen namelijk dat Apple in het tweede of derde kwartaal van dit jaar met een 31,6-inch iMac komt, die gebruikmaakt van mini LED backlighting. Het voordeel van mini LED is dat er geen normale backlight nodig is, omdat de individuele LEDs hun eigen verlichting hebben. Dit kan ervoor zorgen dat schermen dunner worden. Mini LED ondersteunt onder andere een brede kleurweergave, hoog contrast en HDR.

De analist Ming-Chi Kuo gaf al aan dat Apple deze techniek gaat gebruiken voor een nieuw Apple Display, die nog deze zomer uitkomt. Digitimes voegt daar dus aan toe dat er ook een iMac komt in hetzelfde formaat. Gaat het hier inderdaad over twee verschillende producten of is er sprake van verwarring?

Bekijk ook

Gerucht: 'Nieuwe MacBook Pro met groter scherm verschijnt in 2021'

De Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft zijn eerdere voorspelling over een nieuwe MacBook Pro met groter scherm bijgesteld. Dit nieuwe model met scherm tot 17-inch verschijnt pas in 2021.

Apple Display met 31,6-inch mini LED-scherm op komst

Wat in ieder geval zeker is, is dat het Apple Display inderdaad op de planning staat voor dit jaar. Apple kondigt deze waarschijnlijk aan tijdens de WWDC 2019, samen met de vernieuwde Mac Pro 2019. Aan de andere kant is het ook niet ondenkbaar dat Apple de techniek en het formaat van dit scherm ook meteen gebruikt voor een nieuwe iMac. Gezien het formaat klinkt dit meer als een apparaat voor professionals. Het zou dus kunnen dat Apple de iMac Pro een update geeft en voorziet van dit nieuwe scherm.

Afgelopen maart kreeg de iMac Pro geen grote update, terwijl de iMac wel een spec-bump kreeg. Wel kon je de iMac Pro uitbreiden met meer RAM, maar een grote update is het niet. Wellicht dat Apple ons tijdens de WWDC nog verrast met een Mac van dit formaat.

Zoals we eerder vandaag ook al schreven, komt Apple’s mini LED-techniek vermoedelijk ook naar de iPad. Het gaat dan om een formaat van 10- tot 12-inch. Voor een dergelijk scherm heb je meer dan 10.000 mini LEDs nodig

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iMac

De iMac is Apple's alles-in-één desktopcomputer. De iMac bestaat uit een scherm met een voet waarin de computer ingebouwd zit. De iMac is ideaal om thuis of op kantoor te gebruiken. Het nieuwste model is de 24-inch iMac uit 2021 met M1-chip en een nieuw kleurrijk design. De 21,5-inch en 27-inch iMac met Intel-processor zijn niet meer officieel in het assortiment. Alles over de iMac, een Mac-desktop kopen en desktop Macs vergelijken lees je hier.

iMac
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.