iMac Pro video's

‘Nieuw Apple Display te zien in Mac mini-boekje’

Apple werkt aan een opvolger van het Thunderbolt Display. In het boekje dat bij de Mac mini wordt geleverd, is een nieuw scherm te zien. Apple lijkt daarmee de eerste afbeelding van het nieuwe Apple-beeldscherm te hebben gelekt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple Display komt in 2019

Apple werkte eerder met LG aan opvolgers van het Thunderbolt Display, maar die samenwerking lijkt niet erg succesvol te zijn verlopen. Ze wijken qua design af van de bestaande Apple-producten en er zijn sindsdien geen nieuwe modellen meer verschenen. Apple heeft al aangegeven dat er intern wordt gewerkt aan een eigen Apple-beeldscherm, als opvolger van de Cinema en Thunderbolt Displays. Een eerste afbeelding daarvan zou wel eens gelekt kunnen zijn via het boekje dat bij de Mac mini wordt geleverd.


In het startgidsje dat Apple bij de Mac mini levert is een nog onaangekondigd scherm te zien, dat qua design doet denken aan een Apple-product. Vooral de schermvoet doet meteen denken aan Apple. Wat ook opvalt zijn de smallere schermranden. Als Apple dergelijke schematische afbeeldingen maakt, dan wordt vaak gekozen voor een bestaand product (bijvoorbeeld een Thunderbolt Display) of een generieke afbeelding van een beeldscherm met standaard voet.

We wisten al dat Apple bezig is met een opvolger van het Thunderbolt Display. Deze zal samen met de vernieuwde Mac Pro in 2019 worden aangekondigd en is bedoeld om in combinatie met de nieuwe professionele Mac te gebruiken. Nu de Mac mini ook sterker op professionals is gericht, is het prima te combineren met dit nieuwe Apple Display. Via de meegeleverde boekjes lekt wel vaker informatie uit. Zo stond in de boekjes van de iPhone XS nog steeds de AirPower vermeld en ook in de boekjes van de iPhone XR is Apple’s draadloze oplader weer paraat. Die boekjes zullen niet een halfjaar van tevoren zijn gedrukt, dus het doet vermoeden dat Apple nog steeds van plan is om de AirPower op de markt te brengen.

Apple stopte in 2016 met de productie van de eigen beeldschermen, het Thunderbolt Display en het Cinema Display. Dat er een plaatje in de handleiding staat is natuurlijk geen garantie dat het scherm er zo uit gaat zien, maar het is in ieder geval wel zeker dat Apple eraan werkt. We hopen alleen dat de ontwikkeling wat voorspoediger gaat dan bij de AirPower, die ruim een jaar na de aankondiging nog steeds niet in de winkel ligt.

Verwachtingen over het Apple Display 2019

We verwachten dat Apple kiest voor een 5K-scherm met brede P3 kleurweergave en TrueTone. Een schermformaat van 27- en 30-inch ligt voor de hand, omdat het scherm gericht is op professionals. Apple zal ongetwijfeld ook kiezen voor ondersteuning van minimaal USB-C 3.1 Gen 2, want dan zijn datasnelheden tot 10 Gbps mogelijk. Bij het huidige LG 5K-scherm dat speciaal voor gebruik met de Mac is ontworpen, wordt alleen USB-C 3.1 Gen 1 ondersteund en daarmee is een datadoorvoer tot 5 Gbps haalbaar. Verder verwachten we de gebruikelijke aansluitingen voor USB-C en Thunderbolt 3 op de achterkant, een FaceTime-camera en speakers met stereogeluid. En misschien is Apple in 2019 al wel zover dat Face ID ook op de Mac wordt ondersteund. Goedkoop zal het scherm in ieder geval niet zijn. In 2005 kostte een 23-inch Cinema Display al ruim 1500 euro, dus reken voor de aanstaande topmodellen op prijzen vanaf 2000 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2018, 10:00
Categorie iDevices
Onderwerpen beeldscherm, display, mac mini

Mac mini

De Mac mini is Apple's kleinste en voordeligste Mac. Het is een desktopcomputer waar je zelf nog een scherm, toetsenbord en muis op aan moet sluiten. De Mac mini is een klein vierkant kastje en wordt ook vaak als server gebruikt. Het meest recente model is de Mac mini met M1-chip (eind 2020) en is beschikbaar in zilver. Ook de Mac mini met Intel-chip (voorjaar 2020) is nog steeds verkrijgbaar. Lees alles over de Mac mini, een desktop Mac kopen en Mac-desktops vergelijken.

Mac mini
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.