Thunderbolt Display

Apple stopt officieel met Thunderbolt Display, geen vervanger gepland

Apple heeft officieel aangekondigd dat ze stoppen met het Thunderbolt Display. Er komt voorlopig ook geen vervanger.

Apple heeft officieel aangekondigd dat ze stoppen het met Thunderbolt Display. In een verklaring aan meerdere nieuwssites geeft Apple aan dat de resterende voorraad zal worden verkocht, maar dat de productie is gestopt. Er komt voorlopig geen vervanger.


Thunderbolt Display

Apple stopt met Thunderbolt Display

Het 27-inch Thunderbolt Display werd in 2011 geïntroduceerd. De afgelopen jaren waren er meerdere geruchten dat Apple aan een 4K- of 5K-variant zou werken, maar dat is niet gebeurd. De resolutie van het scherm bleef steken op 2560×1440 pixels. Meest recent doken de geruchten eind mei opnieuw op: de voorraden van het externe scherm waren bijna open de indruk ontstond dat Apple zou werken aan een nieuwe, bijvoorbeeld met 5K en een ingebouwde grafische chip.

Nu zegt Apple:

We stoppen met het Apple Thunderbolt Display. Het zal verkrijgbaar blijven via Apple.com, Apple’s detailwinkels en APR’s zolang de voorraad strekt. Er zijn een aantal goede alternatieven van derde partijen.

Thunderbolt Displays

Daarmee geeft Apple aan dat ze voorlopig geen nieuw model zullen maken. Voor beeldschermen van andere fabrikanten kun je echter niet terecht bij de Apple Store: de meeste keuze heb je als je naar pc-winkels gaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.