‘iOS 10 krijgt losse HomeKit-app van Apple’

iOS 10 krijgt waarschijnlijk een losse HomeKit-app met de naam 'Home'. Dat blijkt uit opmerkingen van een marketingmedewerker van Apple.

Er komt waarschijnlijk een losse HomeKit-app voor iOS 10 aan, zo blijkt uit opmerkingen van een Apple-medewerker. HomeKit bestaat al anderhalf jaar, maar voor diverse functies heb je nu nog apps van derden nodig. Een eigen HomeKit-app van Apple zou het gebruik veel makkelijker maken.


HomeKit logo

Losse HomeKit-app

Aanwijzingen dat er een aparte HomeKit-app aankomt, zijn te vinden op de website van Amazon. Een reviewer, die werkt voor de marketingafdeling, beweert dat er een aparte HomeKit-app aankomt. De naam van de man blijkt overeen te komen met een Linkedin-profiel met dezelfde naam. Ook deze man is marketingmedewerker bij Apple. Inmiddels is bevestigd dat de tekst inderdaad is geschreven door een Apple-medewerker.

Hij schrijft:

As I work in marketing for Apple, we test many Smart Home devices, especially for iOS HomeKit integration. […]

Some advice, there are many third party applications, most free, that offer more control and customization(s) with many Smart Home devices. “Yonomi” is a free app that I often use, “Home” is another which cost $14.99. Both offer support for many devices with more added daily (including Amazon “Echo”). The next version of iOS due this fall will have a standalone “HomeKit” app as well.

Apple HomeKit-voorbeeld

Daarmee is uiteraard nog niet definitief bewezen dat Apple dit najaar inderdaad met een losse app komt. Plannen kunnen nog wel eens wijzigen en het komt wel vaker voor dat geplande functies in een release uiteindelijk toch komen te vervallen. Er zijn in het verleden meerdere geruchten geweest, die de indruk wekten dat Apple een HomeKit-app zou maken, ook wat iOS 9 betreft. Intern gebruikt Apple al een dergelijke app.

Bekijk ook

'iOS 9 krijgt Home-app om apparaten in huis te bedienen'

Hoe gaat waarschijnlijk in iOS 9 een Home-app uitbrengen, waarmee je je HomeKit-accessoire's kunt bedienen. Het werkt met virtuele kamers.

HomeKit appicoonWat we ook weten is dat Apple het handelsmerk heeft aangevraagd op het HomeKit-icoon. Deze zou gebruikt kunnen worden voor de losse app, die de korte naam ‘Home’ krijgt. HomeKit heeft nog niet de beloften waargemaakt. Als je producten van meerdere fabrikanten hebt kun je wel een aantal algemene apps gebruiken, maar je moet dan wel zelf op zoek gaan welke functies in welke app te bedienen zijn. Dat biedt niet het gemak dat Apple had beloofd.

Bekijk ook

HomeKit: het complete overzicht voor slimme apparaten in huis

Met Apple's HomeKit kun je smart home-toepassingen (domotica) makkelijker bedienen vanaf iPhone, iPad en andere Apple-apparaten. Lees alles over Apple HomeKit huisautomatisering.

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 mei 2016 om 10:28
Onderwerp
Categorie
Achtergrond

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.