homekit-apps

‘iOS 9 krijgt Home-app om apparaten in huis te bedienen’

Hoe gaat waarschijnlijk in iOS 9 een Home-app uitbrengen, waarmee je je HomeKit-accessoire's kunt bedienen. Het werkt met virtuele kamers.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple gaat waarschijnlijk in iOS 9 een nieuwe Home-app uitbrengen. Deze is bedoeld voor apparaten die met HomeKit werken, zoals garagedeur-openers en slimme thermostaten.

HomeKit-2

Lees ook: Dossier HomeKit

De benodigde accessoires, moeten speciaal zijn aangepast voor HomeKit en de benodigde code bevatten om met andere slimme apparatuur te kunnen samenwerken. De Home-app heeft momenteel een icoon van een huisje en bevat beperkte functionaliteit. Medewerkers van Apple zijn de Home-app al aan het testen. Vanwege het minimale aantal functies zou de app nog niet klaar zijn voor het publiek. Er bestaat zelfs kans dat de app voorlopig alleen intern wordt gebruikt.

homekit-room-siri

Met de app kun je geschikte accessoires zoeken, accessoires toewijzen aan virtuele kamers en de Apple TV gebruiken als hub om alles te bedienen. Hoe het werken met het virtuele kamers werkt, hebben we eerder uitgelegd in een uitgebreid artikel.

homekit-onderdelen

De app is enigszins vergelijkbaar met de Gezondheid-app voor HealthKit: die heeft ook maar een beperkt aantal functies en dient vooral om allerlei data van andere apps samen te brengen. Als alles volgens plan verloopt, gaat Apple
in juni de eerste accessoires voor HomeKit officieel aankondigen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2015, 22:26
Categorieën Diensten, iOS
Onderwerp homekit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.