Het Harmony platform

Logitech Harmony breidt smart home-platform uit voor veel meer apparaten

Logitech Harmony gaat samenwerken met nog meer apparaten. Via de Harmony API wordt het voor fabrikanten simpeler om allerlei apparaten te bedienen via de iPhone-app.

Bij Logitech Harmony denk je vooral aan afstandsbedieningen met heel veel functies. Maar Logitech is al een tijdje bezig om het verder uit te breiden: in 2013 verscheen de Harmony Home Hub, waarmee je geschikte apparaten in de woonkamer kon bedienen met een iPhone-app. Nu willen ze dat verder uitbreiden, door het beschikbaar stellen van de Harmony API. Ontwikkelaars kunnen daarmee gemakkelijker apps maken die via Harmony de apparaten in de huiskamer te bedienen.

harmony API

Voorheen was het lastig om bij Harmony aan te haken, omdat apparaten verschillende protocollen gebruiken. De Harmony API maakt het mogelijk om 270.000 producten compatibel te maken met dit systeem. Daarmee wordt Harmony een alternatief voor Apple’s HomeKit. Vermoedelijk zullen beide smart home-platformen gewoon naast elkaar bestaan, omdat het als iOS-gebruiker moeilijk is om aan HomeKit te ontsnappen.

Logitech gaat je ook allerlei mogelijkheden geven om zelf de apparaten in huis te programmeren. Ze hebben aangekondigd dat ze werken aan ondersteuning voor IFTTT en gaan ook samenwerken met Samsungs SmartThings-platform. Ook geeft de Harmony API ontwikkelaars de mogelijkheid om met stem, veegbewegingen, aanrakingen en aanwezigheid bepaalde acties uit te voeren, zoals het kijken van een film of het luisteren naar muziek. Heb je als fabrikant bijvoorbeeld een speaker gemaakt, dan kun je zorgen dat automatisch de muziek aan gaat als iemand de kamer binnenkort. Andere apparaten waarmee het kan gaan samenwerken zijn bijvoorbeeld game-console of lampen. Maar dan moeten de ontwikkelaars en fabrikanten van die apparaten wel eerst met de Harmony API aan de slag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2015, 11:25
Categorie Diensten
Onderwerpen logitech, smart home

Smart Home

Een smart home is een huis die met het internet verbonden is via allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten.

Smart Home

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.