touch id scan vinger

Patent: Touch ID-vingerafdrukken bewaren in iCloud

Wat als Apple toch je vingerafdruk van Touch ID zou bewaren op iCloud? In een nieuw patent beschrijft Apple de voordelen hiervan.

touch id scan vingerIn een nieuw patent van Apple wordt beschreven hoe je Touch ID-vingerafdrukinformatie kan worden opgeslagen op iCloud, zodat andere apparaten er ook gebruik van kunnen maken. Je hoeft hierdoor niet langer op bijvoorbeeld je iPad je vingerafdruk in te stellen, als je dit al eens eerder op een iPhone hebt gedaan. Apple kan hier echter geen gebruik van maken, zonder terug te komen op een aantal harde beloftes over Touch ID. Toen de vingerafdrukscanner werd geïntroduceerd, verzekerde Apple namelijk dat je vingerafdrukdata nooit naar Apple’s servers wordt gestuurd.

Door te beloven dat vingerafdrukdata niet naar servers wordt verstuurd, nam Apple een aantal zorgen bij sceptici weg. Hierdoor kan je vingerafdruk immers niet worden gestolen als Apple’s servers ooit worden gehackt. De Touch ID-afdruk staat enkel versleuteld opgeslagen op je iPhone.

Het patent wijst er op dat Apple heeft nagedacht over het uploaden van je Touch ID-vingerafdruk naar iCloud, maar dit betekent niet dat het ook gaat gebeuren. Apple diende het patent voor het eerst op 10 juli 2013 in bij het Amerikaans patentbureau, nog voordat bij de iPhone 5s-presentatie werd beloofd dat je vingerafdruk alleen lokaal wordt bewaard. Het patent wijst er voornamelijk op dat de mogelijkheid ter sprake is gekomen bij de ontwikkeling van Touch ID. Het is nu afwachten of er ooit alsnog iets mee gedaan wordt.

Apple verwijst in hetzelfde patent ook kort naar een betaalautomaat met een Touch ID-vingerafdruklezer. Dit betaalsysteem herkent een gebruiker aan de hand van zijn vingerafdruk en andere biometrische lezingen, zodat geld van de juiste bankrekening wordt afgeschreven.

Lees ook: Dossier: Touch ID vingerafdrukscanner

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2015, 12:14
Categorie Apple
Onderwerpen patent, touch id

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.