De achterkant van de Logi BASE, een oplaaddock voor de iPad Pro.

Logi BASE: eerste oplaaddock met Smart Connector voor iPad Pro

De Logi BASE is een nieuwe oplaaddock voor de iPad Pro die gebruikmaakt van de Smart Connector. Hierdoor kun je je grote of kleine iPad Pro op zijn zij opladen, zonder dat je gebruikmaakt van de Lightning-aansluiting.

Logi BASE is een oplaaddock voor de iPad Pro die lijkt op een iMac-voet.
De hoeveelheid accessoires voor de Smart Connector is nog op één hand te tellen, maar vandaag komt daar wel een nieuwe optie bij. Logitech, de accessoiremaker die eerder ook al een Smart Connector-toetsenbord voor de iPad Pro uitbracht, heeft de Logi BASE gelanceerd. De Logi BASE is de allereerste dock voor de iPad Pro die het toestel oplaadt via de Smart Connector.

iPad Pro opladen via Smart Connector

De Smart Connector is een nieuwe type aansluiting op de iPad Pro. Via de Smart Connector kunnen accessoires voorzien worden van stroom, maar tegelijkertijd ook data versturen, bijvoorbeeld voor een toetsenbord. Met de Logi BASE blijkt echter ook dat de Smart Connector gebruikt kan worden om de iPad Pro op te laden. Met de Logi BASE laad je je iPad Pro dan ook op in een horizontale houding. De dock heeft wat weg van de voet van een iMac, waardoor hij mooi past bij andere Apple-toestellen.

Logi BASE is een oplaaddock met Smart Connector voor de iPad Pro.

Het voordeel van de Logi BASE is dat je hierdoor tegelijkertijd de iPad Pro kan opladen via de Smart Connector en de Apple Pencil via de Lightning-aansluiting. Bovendien kun je de Logi BASE gebruiken in combinatie met de Siliconenhoes van Apple, omdat de ruimte rondom de Smart Connector bij die hoes vrij blijft. De Logi BASE werkt logischerwijs niet in combinatie met het Smart Keyboard van Apple, omdat die al gebruikmaakt van de Smart Connector. De Logi BASE werkt zowel met de 12,9-inch als de 9,7-inch iPad Pro. Wel heb je alsnog een Lightning-kabel nodig om de dock van stroom te voorzien.

Logi BASE is een oplaaddock voor de iPad Pro, ook met hoes.

Logi BASE

De Logi BASE brengt een nieuwe vorm van draadloos opladen naar de iPad Pro. Doordat je geen stekkertje in de iPad Pro hoeft te steken, hoef je hem alleen maar te plaatsen op de dock. Dankzij de magneten valt de iPad Pro op de goede plek. Het is bovendien interessant wat dit betekent voor de toekomst van de Smart Connector. Er gaan al een tijd geruchten dat ook de iPhone 7 uitgerust gaat worden met een Smart Connector, terwijl draadloos opladen ook een mogelijkheid zou kunnen zijn. Wellicht dat Logitech in de toekomst ook een dergelijk accessoire voor de iPhone 7 op de markt gaat brengen.

De Logi BASE is verkrijgbaar voor €99 en is te bestellen vanaf de website van Logitech. De Logi BASE moet binnenkort ook bij de Apple Store verkrijgbaar zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 april 2016, 9:47
Categorie Accessoires
Onderwerpen dock, ipad pro, logitech, smart connector

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor professionals. De iPad Pro komt in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.