MacBook 2016 rosegoud en andere kleuren

2016 MacBook: dit vinden de internationale media

De 2016 MacBook reviews van de internationale media zijn binnen. De MacBook is een mooi compromis in roségoud, maar er is toch één kritiekpuntje.

De compleet vernieuwde 12-inch MacBook verscheen vorige week. Inmiddels zijn de eerste internationale reviews binnen, zodat we kunnen kijken hoe er zoal over wordt gedacht. Kort gezegd: de prestaties van de SSD zijn beter, maar er wordt nog steeds geklaagd over het gebrek aan poorten en de 480p camera valt ook tegen.

Rosegouden MacBook 12 inch

De nieuwe MacBook ziet er hetzelfde uit als de 2015 MacBook, maar met een snellere SSD, verbeterde Skylake-processor en betere graphics. Ook is er gezorgd voor een langere batterijduur en een nieuwe kleur: roségoud. Het grootste kritiekpunt ligt natuurlijk ook voor de hand: het feit dat er nog steeds maar één USB C-poort aanwezig is. Reviewers hadden gehoopt op meerdere USB C-poorten of eventueel een Thunderbolt 3-aansluiting. Ook is er kritiek op de matige kwaliteit van de FaceTime-camera die maximaal 480p aankan.

2016 MacBook review van Ars Technica met Geekbench benchmarkscore

Ars Technica prijst de draagbaarheid, maar dit is niet een model voor power users. Het nieuwe model is op een aantal punten verbeterd, dat vooral gebruikers van de 11- en 13-inch MacBook Air wil aanspreken. Gebruik je de MacBook vooral als laptop, zonder allerlei dingen te willen aansluiten, dan is dit een prima apparaat. De website baalt dat er geen vernieuwde MacBook Air of Pro is in hetzelfde design, voor mensen die meer power en connectiviteit willen.

CNET is enthousiast over de performance en batterijduur, zeker gezien de compacte behuizing. Het scherm en trackpad zijn een gouden standaard. Maar de enkele USB C-poort zal voor veel mensen een obstakel zijn en het smalle toetsenbord is niet ideaal om lange stukken te typen. Prima voor mainstream gebruikers.

MacBook 2016 rosegoud en andere kleuren

Mashable noemt de 2016 MacBook ‘een prachtig compromis’. Het is niet perfect, maar toch is dit de toekomst van laptops. Een jaar na het vorige model is duidelijk geworden wat je aan USB C hebt. Er zijn meerdere accessoires en we zijn eraan gewend geraakt niet meer zoveel dongles te gebruiken dan voorheen. Toch zou de reviewer liever nog een tweede USB C-poort en ook een Thunderbolt 3-aansluiting willen zien.

The Verge meent dat de nieuwe MacBook 25% sneller en 100% meer roze aanvoelt. Het is een ‘little pink Corvette’ op je bureau. Afhankelijk van de lichtinval ziet de MacBook er bronskleurig of heel erg roze uit. Het verschil is vooral zichtbaar als je de roze MacBook naast een spacegrijze versie legt, lijkt het energie uit te stralen. Verder bevat de review niet zoveel nieuwe inzichten. Als je meer power wilt, moet je een MacBook Pro nemen. Maar dat wisten we al.

Engadget heeft een complete snoepwinkel leeggetrokken om de rosegouden MacBook in allerlei roze standjes te fotograferen. De 2016 MacBook krijgt een 82 (maximaal 100) vanwege het lichtgewicht design, het comfortabele toetsenbord en het mooie display. Ook wat SSD-snelheid en batterijduur betreft is alles in orde. Het belangrijkste nadeel ligt voor de hand: één poort.

2016 MacBook review van Engadget

12 inch MacBook van 2016

De nieuwe MacBooks zijn nu al te bestellen op de Nederlandse website. De Nederlandse prijzen zijn €1449 en €1799, identiek aan het voorgaande model dat ongeveer een jaar geleden op de markt kwam.

Dit krijg je voor je geld:

  • €1449: MacBook met 1,1 GHz dual-core Intel Core M3 processor met Turbo Boost-snelheid tot 2,2GHz, 8GB RAM en 256GB flashgeheugen
  • €1799: MacBook met 1,2 GHz dual-core Intel Core M5 processor met Turbo Boost-snelheid tot 2,7GHz, 8GB RAM en 512GB flashgeheugen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 april 2016, 10:21
Categorie Mac & macOS
Onderwerp macbook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.