iPhone 8 voorbeeld

‘Apple gaat in 2018 een 6,46-inch OLED-iPhone uitbrengen’

Wat is Apple van plan met de iPhone in 2018? Volgens bronnen werkt Apple aan een iPhone met een 6,5-inch OLED-scherm die in 2018 uit moet komen. Maar dat is niet het enige formaat waaraan gewerkt wordt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple zou plannen hebben om volgend jaar met twee verschillende iPhone-formaten te komen. Naast een nieuwe versie van de 5,8-inch OLED-iPhone, is er volgens Koreaanse bronnen ook een 6,46-inch iPhone in aantocht. De ontwikkeling van de 2018 iPhones zou begonnen zijn, mogelijk met de naam iPhone 9.

iPhone 8 voorbeeld

‘6,46-inch iPhone in 2018’

Het is geen verrassing dat Apple nu alweer bezig is met de iPhone die 2018 in de schappen moet liggen, ook al moet de iPhone 8 van dit jaar nog aangekondigd worden. Volgens bronnen zou Apple nu in ieder geval begonnen zijn met de ontwikkeling van twee nieuwe iPhones van volgend jaar, de iPhone 9’s. Het gaat dan om twee nieuwe OLED-modellen als opvolgers van de aanstaande iPhone 8. De iPhone 8 krijgt naar alle waarschijnlijkheid een 5,8-inch scherm en ook voor volgend jaar zou Apple dit formaat willen vasthouden. Daar komt echter wel een nog groter model bij.

Apple zou van plan zijn om een iPhone met een scherm van 6,46-inch uit te brengen. De iPhone van 5,8-inch is qua afmetingen een 4,7-inch iPhone met een groter scherm en hetzelfde zou Apple nu willen doen met de huidige 5,5-inch iPhone Plus-modellen. Dat betekent dat de 6,46-inch iPhone ongeveer hetzelfde formaat zou krijgen als de huidige Plus-modellen, maar dan met een veel groter scherm. Volgens de bron loopt de ontwikkeling gestaag, getuige investeringen voor fabrieken en productieplannen. Het is niet de eerste keer dat er over dit schermformaat gesproken wordt. De 6,46-inch iPhone voor 2018 werd al eerder genoemd, want Apple zou de iPhone 9 met OLED in twee formaten willen uitbrengen.

Mocht Apple volgend jaar inderdaad een 5,8- en 6,5-inch iPhone op de markt brengen, dan zou Apple dus weer twee verschillende schermformaten hanteren, zoals ze de afgelopen drie jaar ook gedaan hebben. Dit jaar is Apple echter van plan om drie formaten uit te brengen: de standaard 4,7-inch en 5,5-inch iPhone 7s en iPhone 7s Plus en de nieuwe 5,8-inch iPhone 8. Of Apple volgend jaar nog een nieuw LCD-model op de markt brengt, valt echter nog te bezien. Eerder werd beweerd dat Apple volgend jaar met drie iPhones met OLED-schermen uit gaat brengen.

Einde iPad mini?
Als Apple inderdaad volgend jaar met een 6,5-inch iPhone op de proppen komt, dan is dat slecht nieuws voor de iPad mini. De kleinste iPad heeft een scherm van 7,9-inch, wat niet veel verschilt van deze mogelijke nieuwe iPhone. Apple heeft al sinds 2015 geen nieuwe iPad mini meer op de markt gebracht en eerder dit jaar schreven we al dat Apple helemaal zou stoppen met de iPad mini. Op een iPhone van 6,5-inch kun je bijna net zoveel doen als op een iPad mini, maar dan op een iets kleiner scherm. Dat verschil is mogelijk te klein om de iPad mini nog in het assortiment te houden. Bovendien zijn de iPads de afgelopen jaren alleen maar groter geworden, met een scherm van 12,9-inch en de nieuwste 10,5-inch iPad Pro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2018, 13:05
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone XR, oled

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.