eSIM bij KPN.

KPN start met uitrol eSIM voor consumenten

Bestaande klanten kunnen vanaf vandaag over

KPN is gestart met de uitrol van de eSIM bij gewone consumenten. Eerder was de elektronische simkaart al beschikbaar voor de zakelijke klanten.

Op het forum maakt KPN bekend dat de eSIM vanaf vandaag (4 november) uitgerold wordt naar gebruikers. In de loop van de dag kunnen bestaande klanten via MijnKPN hun simkaart omruilen voor de eSIM. Nieuwe klanten moeten nog geduld hebben, want dit komt pas over een paar maanden beschikbaar. Wil je daar niet op wachten, dan kun je ook na het activeren van je abonnement zelf de simkaart omwisselen voor een eSIM via MijnKPN.

KPN eSIM beschikbaar voor consumenten

Wil je als KPN-klant een eSIM activeren, dan ga je via de MijnKPN-app naar Beheer Simkaart > Simkaart vervangen > eSIM. Dit moet op het toestel waar je de eSIM op wil installeren. Bovendien moet er een wifiverbinding actief zijn. De speciale pagina van KPN is nog niet bijgewerkt voor de aankondiging.

Eigenlijk had de eSIM bij KPN in oktober beschikbaar moeten zijn voor alle klanten, maar die datum heeft de provider niet gehaald. KPN woordvoerder Stijn Wesselink zei vorige week tegen iCulture dat ze ‘verwachten op korte termijn de e-sim te introduceren voor alle bestaande en nieuwe klanten’. Bestaande klanten kunnen nu dus overstag, maar nieuwe klanten moeten nog een paar weken wachten.

Met de uitrol bij KPN hebben nu alle grote providers in Nederland ondersteuning voor de eSIM. Sinds begin dit jaar heeft ook Simyo de eSIM, een dochterprovider van KPN. Dat KPN er zelf ook mee zou komen, was al enige tijd bekend: KPN heeft sinds begin september de zakelijke eSIM en onthulde daarbij ook dat particuliere klanten binnenkort aan de beurt zijn.

Het voordeel van de eSIM is dat je gebruik kan maken van de dualsimfunctie op de iPhone. Naast je eigen nummer op de eSIM, kan je dan nog een fysieke simkaart in je iPhone stoppen (bijvoorbeeld van je werknummer). Je hebt dan dus geen tweede toestel meer nodig. Op de (eerder gepubliceerde) speciale pagina van KPN lees je meer over de eSIM bij de provider.

Nog geen belofte voor Apple Watch
Op de pagina laat KPN ook weten dat de Apple Watch en andere smartwatches nog niet ondersteund worden. KPN doet daarbij nog geen belofte, maar zegt alleen dat ze het laten weten zodra dit verandert. Woorden van gelijke strekking horen we ook van andere providers, waardoor er dus nog geen zicht is op een spoedige introductie van de Apple Watch 4G.


Met dank aan tipgever @vandevoskamp!

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 04 november: Artikel bijgewerkt na start van de uitrol van de eSIM.
  • 2020 - 29 oktober: Reactie van KPN over de uitrol van de eSIM toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2020, 12:32
Bron Bron KPN
Categorie Providers
Onderwerpen esim, kpn
62 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.