Jiyo-app van Deepak Chopra wil jouw welzijnspartner op de iPhone zijn

Jiyo van Deepak Chopra wil jouw welzijnspartner zijn op je iPhone. De app stuurt je regelmatig korte taken om jouw gezondheid te verbeteren, op basis van de informatie die hij krijgt van diverse sensoren.

Smartphones kunnen tegenwoordig veel, inclusief je leven veranderen. Daarvoor heb je wel de juiste apps nodig. Jiyo van Deepak Chopra wil zo’n app zijn, als welzijnspartner op je iPhone. Deepak Chopra wil met de app zijn ideeën over persoonlijke groei en je leven veranderen onder ruim een miljard mensen verspreiden.

JiyoJiyo voortgang

Jiyo wil jouw welzijn verbeteren

Jiyo is geen fitness-app, geen recepten-app, maar gaat een stap verder dan de meeste apps in deze categorieën. Met de data van de sensoren in je iPhone en andere fitness-apparaten geeft de app je tips voor korte taken die je welzijn verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan even stretchen na een lange reis of een meditatie en andere routines die je nachtrust verbeteren als je een tijd niet goed geslapen hebt.

Jiyo ContentDe korte taken noemt Jiyo ook wel ‘bits’ en omvatten allerlei categorieën. Denk hierbij aan sport en gezond eten, maar ook aan de relaties die je met anderen hebt en persoonlijke groei. Heb je een bit afgerond, dan kun je hier een foto van maken en met anderen in de community delen. Taken kun je ook delen met vrienden. Iedere keer als je een taak hebt voltooid krijg je hier een badge voor, waardoor je stijgt in de ranglijsten van Jiyo.

De app bevat bovendien content van gezondheids- en welzijnsdeskundigen als Dr. Dan Siegel en Eddie Stern. Dankzij een samenwerking met Gallup komt er ook een StrengthsFinder die je helpt om je sterke punten te herkennen en te verbeteren. Jiyo heeft ook een samenwerking opgezet met Mindbody om toegang te bieden tot welzijn-gerelateerde cursussen en activiteiten. Daarnaast geeft Jiyo aan als er mensen met vergelijkbare interesses in de buurt zijn, zodat je hen kunt leren kennen.

Samen veranderen met Jiyo
Jiyo is opgezet door Poonacha Machaiah en Deepak Chopra, een bekende figuur in de alternatieve gezondheidsbeweging. “Ik heb altijd het idee gehad dat als ik een miljard mensen kan bereiken en hun kan helpen om persoonlijk te transformeren, we een sociale transformatie zouden krijgen”, vertelt Chopra over zijn doelstelling om zijn ideeën onder ruim een miljard mensen te verspreiden. “De samenleving is een functie van een kritische massa van mensen met soortgelijke intentie. Als ik een meer vreedzame, duurzame, gezondere en gelukkigere wereld wil, dan moeten wij de verandering zijn die we in de wereld willen zien, zoals Mahatma Gandhi zei.”

Jiyo is gratis, maar heeft wel aanbevelingen en opties om andere producten en services buiten de app te kopen. Uiteindelijk komen er ook premium features waar je voor moet betalen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2016, 15:30
Categorie Apps
Onderwerpen gezondheid, mindfulness

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.