iCulture iKids logo

iKids week 24: Playmobil Politie, Toca Life: Vacation en Pepi House

In de iKids van deze week spelen we met poppenkast-apps Toca Life: Vacation en Pepi House en kunnen kinderen boeven vangen in Playmobil Politie.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logoOuderwetse poppenkasten bestaan al een eeuwigheid, maar tegenwoordig ze zijn ook op de iPad terug te vinden. Twee spiksplinternieuwe apps bewijzen hoe leuk dit kan zijn: in TocaLife: Vacation (link) kunnen kinderen spelen dat ze naar een zonnige bestemming op vakantie gaan en in Pepi House (link) mogen ze in en rondom het huis rondneuzen. Verder bespreken we gratis app Playmobil Politie (link), waarin alles draait om snelheid en boeven vangen. Er zijn dus rustige ontdekkingsreizen en spannende avonturen te beleven, deze week. Het is maar net waar je zin in hebt.

Toca Life: Vacation

De zomervakantie komt er weer aan, en Toca Life: Vacation speelt daar handig op in. In de nieuwste app van Toca Boca kunnen kinderen van 6 tot 8 jaar zich wederom uitleven, ditmaal met vierendertig personages in vier verschillende werelden. Pak je koffers, ren rond op het vliegveld of spring rond op het hotelbed: alles mag en op elke locatie is een breed scala aan voorwerpen te ontdekken. Er zijn liften om mee te spelen, je kunt een kijkje nemen in de cockpit of lekker gaan winkelen op de boulevard en souvenirs inslaan. Ook zijn er spannende verassingen verborgen, waaronder geheime ruimtes en ingegraven schatten. Tijdens het spelen kunnen kinderen beeld en geluid opnemen, zodat ze eigen verhalen bij de animaties kunnen verzinnen en deze aan vriendjes en vriendinnetjes kunnen sturen. Wat ons betreft is Toca Life: Vacation de ideale app om in de vakantiestemming te komen.

Pepi House

Ontwikkelaar Pepi Play van het succesvolle racespel Pepi Ride (link) heeft weer een leuke applicatie uitgebracht. In Pepi House kunnen kinderen van 3 tot 7 jaar met tien verschillende personages in en rondom het huis spelen. Daar kunnen ze bijvoorbeeld de auto in de garage repareren of de was doen, maar gelukkig ook wat minder nuttige activiteiten ondernemen. Houd bijvoorbeeld een verkleedpartijtje waarbij de hond een mooie hoed krijgt of de baby als gevaarlijke piraat wordt gekleed. Uiteindelijk kunnen kinderen op de vier verdiepingen van dit huis honderden objecten vinden om mee te spelen. Meer dan genoeg te ontdekken.

Playmobil Politie

In navolging van Lego komt ook Playmobil steeds vaker met eigen apps. Deze week zag Playmobil Politie het levenslicht, een gratis app waarin kinderen van 6 tot 8 jaar in de huid van politieagenten kunnen kruipen. En dan vooral agenten die schurken moeten opsluiten door ze in te halen en van de weg te duwen. Daarbij kunnen ze eerst alleen voor een motoragent kiezen, maar zijn er later ook een auto en een segway vrij te spelen. Ieder voertuig komt met voor- en nadelen; de segway is veruit het traagst (en het sufst) maar stuurt erg soepel, de auto rijdt het snelst maar verbruikt het meest benzine. Gelukkig kan er tijdens de achtervolging worden bijgetankt of kun je de turbo activeren door over pijlen te rijden. Het doel is om boeven drie keer van de weg te duwen of in een spijkerstrip te laten rijden, en tijdens die wilde achtervolgingen ook nog gestolen kluizen terug te vinden. Wie dit in elk van de tien levels met ieder voertuig voor elkaar krijgt – zelfs met de segway – mag zich met recht een crimefighter noemen.

Playmobil Politie

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:50
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.