Widgets op de iPhone in iOS 10.

‘Raise to Wake’ (Til op om te activeren) werkt alleen op de nieuwste iPhones

Met Raise to Wake kun je notificaties bekijken op je iPhone zonder deze te ontgrendelen. Maar het werkt alleen op de iPhone 6s en nieuwer.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Niet alle functies in iOS 10 zullen beschikbaar komen op alle toestellen. Eén ervan is Raise to Wake (Til op om te activeren). Daarmee wordt het iPhone-scherm ingeschakeld als je het toestel optilt, zodat je de meldingen op je beginscherm (lockscreen) kunt zien. Maar het werkt alleen op toestellen met een M9-coprocessor of nieuwer.

Widgets op de iPhone in iOS 10.

Raise to Wake / Til op om te activeren

Raise to Wake op iPhoneDat betekent dat de functie alleen werkt op de iPhone 6s, 6s Plus en iPhone SE. In de iPad Pro’s zit ook een A9-processor, maar het lijkt erop dat Raise to Wake alleen beschikbaar is op iPhones.

Het betekent dat je op de iPhone 6s (Plus) nog meer functies vindt die je op oudere toestellen niet tot je beschikking hebt, zoals 3D Touch en ‘Hé Siri’ zonder aangesloten te zijn op een stroombron. Die laatstgenoemde functie is ook afhankelijk van de M9-coprocessor. De Nederlandse vertaling van Raise to Wake is nog niet bekend, maar afgaande op de soortgelijke functie op de Apple Watch zou Apple het ‘Activeer scherm’ kunnen noemen.

Raise to Wake lost een probleem op waar veel gebruikers van de iPhone 6s (Plus) last van hebben, namelijk dat de Touch ID-sensor te snel is. Daardoor lukt het niet om de notificaties op het beginscherm te lezen: ze zijn al weg voordat je ze hebt kunnen lezen. In iOS 10 is dat opgelost door je iPhone op te pakken, zonder de thuisknop aan te raken. In de iPad Pro zit nog een eerste generatie Touch ID-sensor, wat misschien de reden is waarom Apple Raise to Wake achterwege heeft gelaten.

Raise to Wake inschakelen

Je vindt Raise to Wake op termijn in de Instellingen-app van de iPhone via Beeldscherm en helderheid. In beta 1 die wij op onze testtoestellen installeerden, was de schakelaar nog niet zichtbaar.

Ben je bang voor je privacy, dan kun je Raise to Wake ook uitschakelen. Onderstaande tip legt uit hoe dat werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2016, 18:48
Categorie iOS
Onderwerp ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.