iTunes content en tegoed cadeau geven op de Mac.

Steeds meer hints: ‘iTunes verdwijnt dit jaar definitief’ [update]

Na 18 jaar is het afgelopen

Volgens nieuwe geruchten gaat Apple dit jaar stoppen met iTunes. Eerder werd nog de indruk gewekt dat iTunes zou worden uitgekleed, maar nog wel zou blijven bestaan. Inmiddels heeft Apple de iTunes-pagina's op Facebook en Instagram leeggehaald en worden muzieknummers langzamerhand verplaatst van een iTunes-URL naar een Music-URL.

Update 3 juni: Er zijn nog meer aanwijzingen gevonden dat Apple bezig is iTunes uit te faseren. Linkjes naar muzieknummers die voorheen naar itunes.apple.com verwezen, gaan vanaf nu naar music.apple.com. Dit werd ontdekt door ontwikkelaar Craig Hockenberry. Sommige muzieknummers zijn nog wel bereikbaar via de iTunes-link, terwijl andere tijdens het weekend zijn verplaatst naar de Music-link. Films en apps zijn nog wel te vinden via hun respectievelijke iTunes-links.

Update 2 juni: Apple heeft alle informatie over iTunes weggehaald van Facebook en Instagram. Sommige content is verplaatst naar de Apple TV-pagina van Facebook. Mogelijk heeft het iets te doen met geruchten dat Apple nieuwe Muziek-, TV- en Podcasts-apps wil aankondigen op WWDC.

Hieronder volgt ons eerdere bericht van 1 juni:

Zowel de iTunes-app voor Mac als die voor Windows gaan dit jaar verdwijnen, zo beweert Bloomberg in een artikel waarin de verwachtingen voor WWDC 2019 op een rijtje worden gezet. Achttien jaar geleden werd iTunes voor het eerst aan het publiek getoond tijdens de MacWorld Expo, de jaarlijkse conferentie in San Francisco.


Via iTunes luister je naar muziek, kijk je films en tv-shows, luister je naar podcasts en beheer je je iPod, iPhone en iPad. Maar dat zal niet lang meer duren. Waarschijnlijk zal WWDC het einde betekenen van iTunes. In plaats daarvan gaat Apple drie nieuwe apps voor de Mac introduceren: Muziek, TV en Podcasts. Dat trio gaat iTunes helemaal vervangen, waarbij je apparaten zoals de iPod voortaan kunt beheren via de Muziek-app. De eerste afbeeldingen van de Muziek-app lekten onlangs uit.

Heel wat mensen verbinden hun iPhone of iPad niet meer met de computer via een USB-kabel. Dat hoeft trouwens ook niet meer, want je kunt al jarenlang draadloos synchroniseren met je computer via Wi-Fi of helemaal draadloos via iCloud.

Recent waren er geruchten dat Apple de iTunes-app nog even in bedrijf zou houden, zelfs nadat functies als Apple Music en Podcasts waren afgesplitst. iTunes zou een simpele, compacte app worden waarmee je je iOS-apparaten nog steeds zou kunnen synchroniseren. Maar dat lijkt niet te gaan gebeuren.

Tegenwoordig is iTunes een weinig geliefde app, die te veel functies bevat. Mensen klagen dat de app traag is en te veel ruimte inneemt. Vooral over de Windows-versie wordt geklaagd. Steve Jobs zei in een interview ooit, dat iTunes voor Windows te vergelijken was met het geven van een glas ijswater aan iemand die in de hel zit.

Wat gebeurt er met mijn muziek en films?
Heel wat lezers vragen zich af wat er gebeurt met gekochte en/of gedownloade muziek en films, zodra iTunes verdwijnt. Zolang Apple nog niet officieel heeft aangekondigd dat iTunes überhaupt gaat verdwijnen, is het lastig om uitspraken te doen over de exacte gang van zaken. We gaan er vanuit dat Apple bij de aankondiging van de verdere plannen ook aangeeft hoe het bedrijf met bestaande muziek- en filmcollecties zal omgaan. Tot die tijd blijft het gissen en is er nog geen reden tot bezorgdheid. iTunes bestaat immers nog.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 02 juni: Apple heeft de Instagram- en Facebook-pagina's over iTunes leeggehaald.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2019, 9:06
Bron Bron Bloomberg
Categorie Mac & macOS
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar.

iTunes
53 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.