Spotify wordt socialer: samen een live afspeellijst maken

Social Listening
Spotify werkt aan een functie om meerdere gebruikers afspeellijsten te laten bewerken en de muziek te beheren. De functie wordt momenteel getest en komt bijvoorbeeld van pas bij feestjes.

Spotify Social Listening

Het is bijvoorbeeld de bedoeling dat feestgangers muzieknummers aan een wachtrij kunnen toevoegen of weer verwijderen. De functie lekte uit via een bekende codesnuffelaar die per ongeluk de optie ‘Social Listening’ kreeg voorgeschoteld en erover twitterde. ‘Social Listening’ verschijnt in het scherm waar je als gebruiker kunt wisselen tussen apparaten.


Je nodigt andere Spotify-gebruikers uit om samen een afspeellijst te beheren. Om mee te doen moeten vrienden een speciale code scannen met de camera. Die code kun je bijvoorbeeld in de kamer of feestruimte ophangen. Je ziet tijdens het luisteren naar de muziek wie allemaal meedoen aan de afspeellijst. Deelnemers kunnen het volume aanpassen, vooruit- of achteruitsloegen en nummers op shuffle of repeat zetten, zo blijkt uit de gelekte screenshots.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Het is met Spotify al langer mogelijk om een afspeellijst te delen, maar in dit geval werkt Social Listening toch net ietsje anders. Het gaat hierbij vooral om het live luisteren met een groep. Als één gebruiker naar het volgende nummer doorspoelt, gebeurt dat ook bij de andere luisteraars. Je zou dus ook op afstand een feestje kunnen bouwen. Een soortgelijk idee is al eens eerder uitgevoerd door Turntable.fm, waarbij meerdere gebruikers bepalen wat het volgende nummer in een afspeellijst wordt, waar iedereen gezamenlijk naar luistert.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Spotify wilde niet reageren op de gelekte functie en gaf als reactie dat het bedrijf altijd nieuwe producten en ervaringen test. Op dit moment wil Spotify echter niets aankondigen.

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone, iPad, Mac of ander device. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.