Spotify Premium afsluiten.

Spotify wordt socialer: samen een live afspeellijst maken

Social Listening

Spotify werkt aan een functie om meerdere gebruikers afspeellijsten te laten bewerken en de muziek te beheren. De functie wordt momenteel getest en komt bijvoorbeeld van pas bij feestjes.

Spotify Social Listening

Het is bijvoorbeeld de bedoeling dat feestgangers muzieknummers aan een wachtrij kunnen toevoegen of weer verwijderen. De functie lekte uit via een bekende codesnuffelaar die per ongeluk de optie ‘Social Listening’ kreeg voorgeschoteld en erover twitterde. ‘Social Listening’ verschijnt in het scherm waar je als gebruiker kunt wisselen tussen apparaten.

Je nodigt andere Spotify-gebruikers uit om samen een afspeellijst te beheren. Om mee te doen moeten vrienden een speciale code scannen met de camera. Die code kun je bijvoorbeeld in de kamer of feestruimte ophangen. Je ziet tijdens het luisteren naar de muziek wie allemaal meedoen aan de afspeellijst. Deelnemers kunnen het volume aanpassen, vooruit- of achteruitsloegen en nummers op shuffle of repeat zetten, zo blijkt uit de gelekte screenshots.

Het is met Spotify al langer mogelijk om een afspeellijst te delen, maar in dit geval werkt Social Listening toch net ietsje anders. Het gaat hierbij vooral om het live luisteren met een groep. Als één gebruiker naar het volgende nummer doorspoelt, gebeurt dat ook bij de andere luisteraars. Je zou dus ook op afstand een feestje kunnen bouwen. Een soortgelijk idee is al eens eerder uitgevoerd door Turntable.fm, waarbij meerdere gebruikers bepalen wat het volgende nummer in een afspeellijst wordt, waar iedereen gezamenlijk naar luistert.

Spotify wilde niet reageren op de gelekte functie en gaf als reactie dat het bedrijf altijd nieuwe producten en ervaringen test. Op dit moment wil Spotify echter niets aankondigen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2019, 8:00
Categorie Diensten
Onderwerpen afspeellijst, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.