Herinneringen op iPhone in iOS 13.

Eerste gelekte iOS 13-screenshots tonen donkere modus en Herinneringen-app

Meer screenshots toegevoegd

Er zijn screenshots van iOS 13 online verschenen waarop de donkere modus te zien is. iOS 13 wordt tijdens de WWDC 2019 aangekondigd, maar we hebben nu al de eerste beelden.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 3 juni 2019: Er zijn opnieuw screenshots gelekt van iOS 13. Geruchtenlekker Ben Geskin (@BenGeskin) toont een afbeelding van de Herinneringen-app op de iPhone. De afbeelding komt overeen met het eerdere gelekte plaatje van de iPad-versie, die je onderaan dit artikel vindt.

Herinneringen op iPhone in iOS 13.

Een andere interessante afbeelding die hij deelt is die van een vroege versie van de nieuwe volume-indicator. Volgens bronnen gaat Apple deze eindelijk aanpassen, zodat deze niet meer beeldvullend op het scherm verschijnt. In deze vroege versie van maart lijkt hij rechtstreeks uit het Bedieningspaneel te komen. Uiteindelijk zal de definitieve versie hoogstwaarschijnlijk een stuk smaller zijn.

iOS 13 volume-indicator in vroege versie.

Oorspronkelijk bericht:

Op maandag 3 juni presenteert Apple voor het eerst iOS 13, de eerstvolgende grote update voor je iPhone en iPad. In onze vooruitblik op iOS 13 kon je al lezen wat er allemaal aan zit te komen in deze update. Een functie waar veel mensen naar uitkijken is de donkere modus. Hoe gaat deze stand eruit zien? De eerste iOS 13-screenshots zijn gelekt en laten de eerste beelden zien.

iOS 13 screenshots gelekt

De screenshots zijn gedeeld door 9to5Mac, die ze van een anonieme bron gekregen heeft. Op het beginscherm is te zien dat de Dock onderaan een donkere ondergrond heeft, maar verder lijkt er op het eerste gezicht niet teveel veranderd te zijn. Het echte resultaat zie je pas zodra je een app opent. In de Muziek-app is te zien dat Apple een echte zwarte ondergrond gebruikt. Dit heeft als voordeel dat je de notch van het scherm nog nauwelijks ziet. Bovendien ziet dit er op OLED-modellen extra mooi uit.

iOS 13-screenshots gelekt.

Volgens 9to5Mac kun je de donkere modus activeren via de Instellingen, maar ook via het Bedieningspaneel. Dat is een verschil ten opzichte van de donkere modus in macOS, die je alleen via de Systeemvoorkeuren kan in- en uitschakelen. Ook bij het bewerken van een screenshot zie je de donkere weergave tot uiting komen. Nu gebruikt Apple daar nog een lichtgrijze achtergrond voor, maar in iOS 13 lijkt het erop dat er een geblurde versie van je achtergrond te zien is.

Ook deelt de bron alvast de eerste beelden van de vernieuwde Herinneringen-app. Daarop is te zien dat er vier onderdelen centraal staan: Vandaag, Gepland, Alles en Gemarkeerd. De Herinneringen-app heeft een vrij simplistische uitstraling en lijkt af te stappen van het concept van de losse ‘kaarten’.

iOS 13 Herinneringen op iPad.

Icoon van Zoek-app in iOS 13.Tot slot zijn er nog een paar details bekend van de nieuwe Zoek-app, die Zoek mijn iPhone en Zoek Vrienden combineert. De tijdelijke naam is Find My en bevat alle functies van de eerder genoemde apps. Een grote kaart toont al je apparaten en vrienden, met een kleiner venster waar je kan selecteren op devices en geregistreerde vrienden. Er zijn nog geen beelden van deze app, maar er is wel al beeld van het icoontje van de vernieuwde app.

Wil je weten wat je nog meer van de WWDC kan verwachten? In ons artikel met de WWDC 2019 verwachtingen lees je alles over alle aankondigingen die Apple op 3 juni gaat doen. Uiteraard houden we je op iCulture op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 03 juni: Nieuwe mogelijke screenshots toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2019, 12:40
Bron Bron 9to5Mac
Categorie iOS
Onderwerp ios 13
Software iOS 13

iOS 13

iOS 13 is de grote software-update voor de iPhone, die sinds september 2019 te downloaden is. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer.

iOS 13

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.