iTunes logo

Screenshots van macOS 10.15 geven eerste blik op Muziek-app

Er zijn screenshots opgedoken van macOS 10.5. In deze screenshots is een eerste versie van de aankomende Muziek-app verschenen. Ook de TV-app komt in beeld.

Gisteren konden we jullie dankzij 9to5Mac al de eerste iOS 13-screenshots laten zien en nu is het de beurt aan macOS 10.15. Hoewel de screenshots iets minder spannend zijn dan die van iOS 13, hebben we nu wel al een blik op de aankomende Muziek- en TV-apps. Beide apps gebruiken nagenoeg dezelfde indeling, al zijn er wel verschillen.

macOS 10.15 screenshots tonen Muziek-app

Apple is van plan om in de volgende grote macOS-update iTunes op te splitsen. Na al die jaren betekent het dat we eindelijk een losse Muziek-app krijgen voor Apple Music. Deze wens speelt al heel lang, maar eind dit jaar komt het er echt van. De screenshots van vandaag laten zien hoe de algemene indeling van de app eruit ziet. Aan de linkerkant van de Muziek-app zien we de menuknoppen voor Apple Music: Voor Jou, Ontdekken en Radio. Daaronder is een aparte indeling voor je bibliotheek, verdeeld in knoppen voor onlangs toegevoegd, artiesten, albums en nummers.

Muziek-app in macOS 10.15.

Daaronder vind je vervolgens een kopje met afspeellijsten. Alle afspeellijsten die je importeert uit Apple Music of die je zelf gemaakt hebt, vind je hier terug. Wat dat betreft lijkt de indeling wel veel op de huidige versie van iTunes, waar de afspeellijsten ook links in de zijbalk staan. Aangesloten apparaten zoals iPhones en iPads om je muziek te synchroniseren, verschijnen ook in dit menu aan de zijkant.

TV-app in macOS 10.15.

Verder toont de nieuwe TV-app een soortgelijke indeling. Links in de zijbalk vind je de verdeling tussen films, tv-shows, onlangs toegevoegd en gedownload. Bovenaan vind je nog een verdeling tussen de knoppen die je ook vindt in de TV-app op iOS en Apple TV. In Nederland zien we waarschijnlijk maar een paar van deze knoppen, aangezien we geen kids- en tv-shows afdeling hebben.

macOS 10.15 wordt aangekondigd tijdens de WWDC 2019. In onze vooruitblik op macOS 10.15 lees je wat je zoal kan verwachten, waaronder dus deze opsplitsing van de losse apps. Heb je geen Mac maar wil je weten wat ons op het gebied van iOS staat te wachten, check dan ook onze algemene WWDC 2019 vooruitblik.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2019, 18:13
Bron Bron 9to5Mac
Categorie Mac & macOS
Onderwerp macOS Catalina
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.