iTunes LP stopt

Apple stopt waarschijnlijk dit jaar nog met iTunes LP

Een uitgelekte brief laat zien dat iTunes LP binnenkort waarschijnlijk gaat verdwijnen. Vanaf maart 2018 wordt er al geen nieuwe content meer geaccepteerd en verderop in het jaar zal de dienst helemaal verdwijnen.
Itske - · Laatst bijgewerkt:

Update 7 maart: Apple heeft officieel bevestigd dat er geen iTunes LP-content meer bij komt.

iTunes LP is een onderdeel van iTunes waar je albums met digitale extra’s kunt aanschaffen. Je krijgt niet alleen de nummers die op het album staan, maar je krijgt er bijvoorbeeld ook videoclips, foto’s of songteksten bij. De dienst werd in 2009 geïntroduceerd als onderdeel van Apple’s plan om de muziekindustrie te digitaliseren en diende als een soort vervanger van het cd-boekje. Met iTunes LP probeerde Apple muziek te koppelen aan foto’s en video’s. Er werd niet veel gebruik gemaakt van de dienst en dat is waarschijnlijk ook de reden waarom Apple nu heeft besloten te stoppen.

iTunes LP stopt binnenkort

Uit een uitgelekte brief blijkt dat iTunes LP er binnenkort waarschijnlijk mee gaat stoppen. In de brief staat dat er vanaf maart 2018 geen nieuwe content meer geaccepteerd wordt en dat het in de loop van 2018 compleet gaat verdwijnen uit iTunes. Apple heeft iTunes LP’s nooit geschikt gemaakt voor de iPhone en iPad. Ook is de keuze vrij beperkt: er zijn slechts 400 albums met digitale extra’s.

iTunes LP stopt

Wat gebeurt er met mijn iTunes LP’s?
Op dit moment is het nog wel mogelijk om iTunes LP te bezoeken binnen iTunes en je kunt hier nog ook nog steeds de speciale albums muziek kopen. De content blijft gewoon beschikbaar voor mensen die er al voor hadden betaald. Apple schrijft in de memo:

Customers who have previously purchased an album containing an iTunes LP will still be able to download the additional content using iTunes Match.

Dat Apple met iTunes LP stopt is misschien niet zo verrassend. De huidige aandacht is vooral gericht op de streaming muziekdienst Apple Music, waarmee artiesten ook via de Connect-functie foto’s en video’s kunnen delen. Bovendien kun je bij Apple Music ook songteksten bekijken tijdens het luisteren van de muziek.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 07 maart: Bevestiging van Apple toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2018, 10:42
Bron Bron Venture Beat
Categorie Diensten
Onderwerpen itunes, muziek

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.