San Jose: AltConf 2018

AltConf 2018 is een gratis alternatief voor WWDC

AltConf 2018 vindt gelijktijdig plaats met WWDC en biedt een gratis alternatief als je geen kaartje hebt kunnen krijgen.

De data voor WWDC 2018 zijn bekend, maar zoals elk jaar wordt het weer afwachten of geïnteresseerden een toegangskaartje kunnen krijgen. Moet je toevallig toch aanstaande juni in Silicon Valley zijn, dan is het de moeite om bij AltConf 2018 binnen te lopen, de jaarlijkse conferentie voor en door de community. Voor WWDC betaal je $1599 terwijl je bij AltConf gratis naar binnen kunt. Het evenement vindt plaats van 4 tot en met 7 juni, vlakbij de locatie van WWDC. Je kunt dus genoeg prominenten uit de iOS-developmentwereld tegen het lijf lopen, ook als je bent uitgeloot.

AltConf 2018

Je zult Tim Cook niet aantreffen op de Alternative Developer Conference 2018, maar wel heel veel andere sprekers die niet door Apple zijn geselecteerd. Je kunt daarom rekenen op wat minder ‘evangeliserende’ verhalen en wat meer ruimte voor ervaringen die voor de verandering eens níet zijn gelukt. Na afloop van de sessies kun je in en rond San José socializen met andere ontwikkelaars.

AltConf 2018 heeft een eigen zaaltje waar je op 4 juni naar de Keynote en State of the Union kunt kijken. Daarna volgen er drie dagen met presentaties, verspreid over twee tracks. De aanwezigen bepalen zelf wat er op het programma staat, want je kunt je tot en met 28 april aanmelden als spreker of vrijwilliger. Er zullen ook ruimtes zijn voor ‘community labs’ waar je ideeën kunt bespreken met andere programmeurs.

AltConf draait nu al een paar jaar en heeft vaak een wat relaxtere sfeer dan WWDC. Terwijl de Apple-presentaties vaak eenrichtingsverkeer zijn en waarbij de Apple-medewerkers vertellen en het publiek vooral braaf moet toehoren, is er bij AltConf meer dialoog mogelijk. Er zijn 900 plekken en wie het eerst komt, mag de beste plek uitzoeken. Het evenement vindt plaats in het San Jose Marriott-hotel, direct naast het San Jose Convention Center waar Apple z’n tenten neerzet. Ook is er een podcast-festival ter plekke.

Toegang is gratis, maar als je werkgever vindt dat een conferentie pas serieus te nemen is als er een prijskaartje aan hangt, kun je ook kiezen voor de betaalde optie van 300 dollar. Je hebt dan gegarandeerd een plekje in de zaal. Heb je nu al zin in een conferentie, dan kun je aanstaande vrijdag terecht bij Appdevcon 2018 in Amsterdam.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2018, 10:17
Bron Bron AltConf
Categorie Achtergrond
Onderwerpen conferentie, developers, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.