Eigen servers moeten iCloud betrouwbaarder maken

Apple heeft een nieuwe baas voor iCloud-infrastructuur, die ervoor moet zorgen dat iCloud betrouwbaarder wordt, met een eigen serverpark in plaats van afhankelijkheid van Amazon en Microsoft.

Apple schuift de afgelopen dagen met personeel. Zo is Patrick Gates aangesteld als nieuwe verantwoordelijke voor de iCloud-infrastructuur, waardoor de huidige directeur internetservices Eric Billingsley het bedrijf heeft verlaten. Gates was eerder verantwoordelijk voor de Siri-infrastructuur en moet er nu voor zorgen dat iCloud betrouwbaarder wordt. Daarnaast was er bij Apple een personeelswisseling op juridisch vlak.


Apple medewerker in datacenter
Een (willekeurige) medewerker in een Apple-datacenter.

iCloud moet betrouwbaarder

Apple heeft sinds MobileMe grote stappen gemaakt om de online opslag- en synchronisatiediensten te verbeteren. Maar toch zijn er nog wel eens storingen. De nieuwe man Patrick Gates (voorzover bekend geen familie van die andere Gates) gaat de server-infrastuctuur van iCloud onder handen nemen, zodat het betrouwbaarder wordt. Apple is nu nog vaak aangewezen op externe aanbieders zoals Amazon Web Services en Microsoft Azure. Dit leidde afgelopen februari bijvoorbeeld voor een flinke iCloud-storing, omdat er problemen bij Amazon waren. Ook de afgelopen dagen bleek dat sommige iCloud-diensten niet goed werkten.

Bekijk ook

Storing bij iCloud of andere Apple-diensten? Zo vraag je de status van Apple-diensten op

Is er een iCloud storing of werken andere diensten van Apple niet? Bij Systeemstatus op de website van Apple kun je zien of er technische problemen met iMessage, Apple Music en andere diensten zijn.

Apple wil niet langer afhankelijk zijn van externe partijen en wil een eigen iCloud-infrastructuur opbouwen. Billingsley, die voorstander was van externe partners, moet daarom het veld ruimen. Onder zijn leiding werden de clouddiensten gezien als een ‘probleemkind’, terwijl de nieuwe man het schip weer ‘op koers moet brengen’.

Nieuw hoofd juridische zaken: Katherine Adams

Ook op een andere afdeling binnen Apple wordt geschoven met poppetjes. Bruce Sewell, die gedurende acht jaar hoofd juridische zaken was, maakt plaats voor Katherine Adams. Sewell zal zware jaren hebben gehad, want in zijn periode bij Apple was hij betrokken bij eindeloos slepende rechtszaken met Samsung en de FBI-zaak. Sewell gaat het nu rustiger aan doen en zal worden vervangen door Adams, die voorheen werkzaam was bij Honeywell.

Katherine Adams en Bruce Sewell

Opvallend is dat Apple wel een persbericht uitbracht om de wisseling van de wacht op de juridische afdeling aan te kondigen, maar dat de personeelswisseling bij iCloud stilletjes plaatsvond.

Meer over de sleutelfiguren binnen Apple vind je op onderstaande pagina:

Bekijk ook

Het Apple-managementteam: de personen achter het bedrijf

Ontdek wie de belangrijke personen van het Apple-managementteam zijn: van Tim Cook tot Eddy Cue. Deze mensen zijn de sleutelfiguren binnen Apple.

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 oktober 2017 om 11:09
Onderwerp
Categorie
Diensten

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.