‘Nieuwe iPhones krijgen in 2018 geen Touch ID meer’

Apple zal in 2018 alleen nieuwe iPhones zonder Touch ID uitbrengen, voorspelt analist Kuo. In plaats daarvan zit in alle iPhones een TrueDepth-camera voor Face ID.

Apple zal in 2018 alleen nog maar iPhones uitbrengen zonder Touch ID. Dat voorspelt de bekende analist Ming-Chi Kuo in een memo aan beleggers. Hij gaat ervan uit dat Apple op alle toestellen Face ID gaat toepassen.

Geen Touch ID meer in 2018

Kuo zegt dat Apple de voorsprong op Android-fabrikanten wil vergroten, door Face ID en de TrueDepth-camera in alle iPhones in te bouwen. De Touch ID vingerafdrukscanner moet dan sneuvelen. Het zou een grote stap zijn sinds Apple in de iPhone 5s de Touch ID introduceerde. Momenteel is het voor veel gebruikers dé standaardmanier om toegang te krijgen tot je toestel en apps aan te schaffen. Waarschijnlijk gebruik je het tientallen keren per dag.

Kuo gaf eerder al aan dat Apple in 2018 waarschijnlijk Touch ID wil afschaffen, mits het publiek er positief op zou reageren.

Bekijk ook

Zo werken de camera's van de iPhone X

De iPhone X heeft een dubbele camera aan de achterkant en een speciale TrueDepth-camera aan de voorkant. Hoe werken die en wat kun je er mee?

2,5 jaar voorsprong
Apple zou met Face ID en de TrueDepth-camera maar liefst 2,5 jaar voorsprong hebben op Android. Maar de concurrentie heeft ook gezien waar Apple mee bezig is. Ze hebben hun plannen om vingerafdrukscanners onder het scherm te verwerken nu hebben laten vallen. In plaats daarvan zijn ze nu naarstig bezig met gezichtsherkenning op de manier zoals Apple het doet, dus met 3D- en dieptemeting. Wel zou de Samsung Galaxy Note 9 volgend jaar nog gewoon met een vingerafdrukscanner op de markt komen. Maar tegen die tijd is Apple alweer een stap verder.

Chinese merken zullen in de eerste helft van 2018 nog toestellen met optische vingerafdrukscanners onder het scherm uitbrengen, maar er zullen relatief weinig van worden verkocht vanwege beperkte aanvoer van onderdelen. 3D-technieken zullen in de tweede helft van 2018 en in 2019 de boventoon gaan voeren, maar zijn dan waarschijnlijk nog niet zo geavanceerd als Apple’s TrueDepth-camera.

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en Mac. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen, apps ontgrendelen, Apple Pay gebruiken en andere activiteiten goedkeuren. Op veel iPhones is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen. Je vindt de Touch ID-sensor nu nog op de iPhone SE, alle iPads (behalve de iPad Pro) en op de Mac, zowel op MacBooks als op desktop-Macs in combinatie met het Magic Keyboard met Touch ID-sensor.

Touch ID

Reacties: 27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.