Appie-update

Appie laat je boodschappen inspreken met Siri

Appie gaat samenwerken met Siri. Je kunt boodschappen toevoegen en afspreken met gesproken commando's aan Siri.

In de Appie-app kun je vanaf vandaag je boodschappenlijstje maken met Siri. De digitale assistent laat je met spraakherkenning boodschappen toevoegen en afstrepen. Het is de eerste Nederlandse winkelapp waarmee dat kan.

Appie-update

AH-klanten kunnen met Siri producten op hun boodschappenlijstje zetten, het gewenste aantal aangeven en producten doorstrepen. Ook kunnen ze vragen wat er op het boodschappenlijstje staat. Om te zorgen dat Siri begrijpt wat je bedoelt moet je wel altijd “in mijn lijst(je) in Appie” zeggen. Anders probeert Siri de Appie-app te openen of checkt of er een Herinneringen-lijst met de naam ‘Appie’ is. Voorbeelden van correcte opdrachten zijn: “Zet 3 appels en 4 bananen op mijn lijst in Appie” of “Vink appels van mijn lijstje af in Appie”.

Krijg je een foutmelding dat Appie en Siri niet goed zijn geconfigureerd? Dan moet je in Instellingen > Siri en Zoeken > Albert Heijn de schakelaar bij Gebruik met Siri aan zetten.

Appie Siri boodschappen inspreken

Je kunt op elk moment Siri activeren door op de thuisknop te drukken en boodschappen in te spreken. Als je de functie gebruikt worden de boodschappen toegevoegd aan het lijstje in de Appie-app. Wat je verder met het lijstje doet bepaal je zelf: naar de winkel lopen, laten bezorgen of naar een Pick Up-punt laten sturen, dat maakt niet uit.

Appie en Siri

Appie en Siri getest

Update 11:50 uur: Inmiddels hebben we de functie uitgebreid kunnen testen. Helaas bleek nog niet alles goed te werken.

Op één van onze testtoestellen bleef Siri melden dat de functie niet goed was geconfigureerd, ook al hadden we de schakelaar aan gezet.

Apple en Siri werken niet goed samen

Op een ander testtoestel maakte Appie wel een lijstje aan, maar de boodschappen waren vervolgens alleen in Siri te vinden, niet in de Appie-boodschappenlijst.

Update 13:30 uur: Inmiddels werkt het op één van de testtoestellen weer goed. Wel merkten we dat het bestellen van appels minder goed werkt. Ook als Siri het woord ‘appels’ goed herkent, wordt het toch niet helemaal goed geïnterpreteerd.

Appie Siri-boodschappenlijst

We horen natuurlijk graag als meer mensen er last van hebben!

Spraakgestuurde boodschappenlijst

Concurrent Jumbo heeft ook plannen om een slimme, spraakgestuurde boodschappenlijst te maken, maar die werkt met de normale spraakherkenning van iOS en niet via Siri. Je zult de app moeten openen om de boodschappen in te spreken. Voordeel daarbij is wel dat je volgens Jumbo aan één stuk kunt blijven doorpraten, terwijl je bij Siri steeds moet wachten tot de assistent klaar is voor de volgende opdracht. We hebben de Jumbo-spraakfunctie nog niet kunnen testen, omdat de app nog niet uit is.

Versie 5.5 van Appie is inmiddels te downloaden uit de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2017, 13:40
Categorie Apps
Onderwerpen albert heijn, appie, Siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.