TrueDepth iPhone X camera

‘Apple heeft met TrueDepth-camera 2,5 jaar voorsprong op concurrentie’

Volgens Ming-Chi Kuo heeft Apple 2,5 jaar voorsprong op de concurrentie met de TrueDepth-camera, waarmee gezichten in 3D-weergave worden gescand.

Apple ligt volgens KGI-analist Ming-Chi Kuo mijlenver voor op de concurrentie. Android-fabrikanten zullen 2,5 jaar nodig hebben om met hun camera’s de functies van de TrueDepth-camera in de iPhone X te evenaren. Eerder dacht Kuo nog dat concurrenten 1 tot 2 jaar nodig hebben om een inhaalslag te maken, maar nu hij Apple’s officiële technische demonstraties heeft gezien is hij zwaar onder de indruk. Het zal veel langer duren voordat Android op hetzelfde niveau zit om diepte-


TrueDepth iPhone X camera

TrueDepth-camera geeft Apple 2,5 jaar voorsprong

De TrueDepth-camera in de iPhone X zorgt ervoor dat het toestel diepte kan zien, bijvoorbeeld voor de Face ID gezichtsherkenning. Ook wordt het gebruikt voor Animoji, de emoji die je gezichtsuitdrukking imiteren. Volgens Kuo heeft Apple daarmee een voorsprong die tot in de jaren 2018 en 2019 voortduurt, vooral in de markt voor high-end smartphones.

Juist die TrueDepth-camera zou ervoor zorgen dat Apple de komende maanden moeite zal hebben om genoeg exemplaren van de iPhone X te produceren. KGI heeft daarom de schattingen voor 2017 bijgesteld van 40 miljoen naar 30 tot 35 miljoen. Dat ligt volgens Kuo niet aan de vraag van klanten, maar aan knelpunten in de productie. Overigens zullen concurrenten zoals Samsung en Google tegen dezelfde ontwikkelings- en productieproblemen aanlopen als ze een soortgelijke TrueDepth-camera willen ontwikkelen.

Samsung heeft al een toestel met gezichtsherkenning, maar dat werkt niet goed en is gemakkelijk te foppen met een foto omdat het alleen met 2D-beelden werkt. Bij Apple’s camera’s is dat niet mogelijk. Daarbij wordt een 3D-model van het gezicht gemaakt. Kuo denkt dat Apple uiteindelijk alle iPhones gaat voorzien van TrueDepth, als het een succes is bij gebruikers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2017, 19:58
Categorie Achtergrond
Onderwerpen camera, truedepth
27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.