‘iPhone SE krijgt dezelfde 4K-camera als de iPhone 6s’

Krijgt de iPhone SE een camera met dezelfde hoge 4K-resolutie als de iPhone 6s? Apple zou een promotievideo gemaakt hebben waarin een onderdeel in verwerkt zit dat over 4K gaat.

iphone-5se-rosegoud
Volgende week is het eindelijk zover, dan houdt Apple een geheel nieuw event. Tijdens dit evenement onthult Apple waar ze de laatste tijd zo druk mee bezig geweest zijn. Het is zo goed als zeker dat Apple hier een 9,7-inch iPad Pro gaat aankondigen, evenals een iPhone met een 4-inch schermformaat. Maar hoe zit het nou eigenlijk met die camera van die nieuwe iPhone SE? Een tipgever meldt AppleInsider dat Apple voor een 4K-camera gekozen heeft, dezelfde als in de iPhone 6s.

Hoge resolutie camera voor nieuwe 4-inch iPhone

Een tipster meldt dat Apple een promotievideo in elkaar gezet heeft, waarin een onderdeel verwerkt zit over 4K. De claim kon niet geverifieerd worden, maar er zijn de afgelopen tijd nog weinig specificaties uitgelekt van de camera van de iPhone SE. De term ‘budgettoestel’ bestaat in Apple’s ogen niet, waardoor het aan de ene kant onwaarschijnlijk is dat Apple oudere specificaties in zo’n nieuw toestel stopt.

De iPhone 6s is het eerste toestel dat Apple uitgerust heeft met een 4K-camera. De iPhone 6s heeft een 12 megapixel camera, terwijl de iPhone 6 uitgerust was met dezelfde 8 megapixel camera als de iPhone 5s. Sterker nog, het was voor het eerst dat Apple met de iPhone 6s de hoeveelheid megapixels een boost gegeven heeft, terwijl Apple voorheen voornamelijk de focus legde op andere specificaties van de camera, zoals het diafragma en de lens.

Het is nog even afwachten voor welke camera Apple uiteindelijk gekozen heeft in de iPhone SE. De eerste geruchten wezen op specificaties van de iPhone 6 met bijvoorbeeld een A8-chip, maar later werd toch geroepen dat de nieuwe 4-inch iPhone een A9-chip krijgt, dezelfde als de iPhone 6s. Apple kan kiezen voor een combinatie tussen oudere onderdelen (8 megapixel camera) en nieuwe onderdelen (A9-chip), maar Apple kan ook voor de nieuwste specificaties kiezen. Welke camera de iPhone ook gaat krijgen, vanaf volgende week maandag weten we het.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.