Apple Music covers

Apple Music krijgt dj-mixes en remixes

Apple Music krijgt allerlei nieuwe content in de vorm van remixen en dj-mixen. Apple heeft daarvoor een deal gesloten met Dubset, een distributeur van content aan muziekdiensten. Ook krijgt Beats 1 een nieuwe show van een bekende internationale artiest.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple Music covers
Apple heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd voor Apple Music. Apple’s streamingdienst kan binnenkort remixen, dj-mixes en andere ongelicenseerde content streamen dankzij een deal met Dubset Media. Dankzij deze deal verschijnen deze speciale versies van nummers in Apple Music, terwijl alle rechtsbetrokkenen alsnog krijgen waar ze recht op hebben.

Mixen met Apple Music

Dubset, een distributeur van content voor muziekdiensten, maakt voor remixen en soortgelijke muziek gebruik van een nieuwe methode genaamd MixBank. Deze technologie analyseert de remix, waardoor alle afzonderlijke tracks te herkennen zijn. Hierdoor worden alle uitgevers en muzieklabels netjes betaald voor de gebruikte content. Dubset heeft al deals gesloten met meer dan 14.000 muzieklabels en uitgevers, maar nog niet met een streaming muziekdienst. Totdat Apple op hun pad kwam.

Dankzij deze deal kan Apple allerlei soorten content toevoegen aan Apple Music, bijvoorbeeld remixes door onafhankelijke creatievelingen. Apple Music is de eerste muziekdienst waar dit soort muziek in zal verschijnen, maar Dubset CEO Stephen White heeft al aangegeven dat er meerdere muziekdiensten zullen volgen. Wanneer de content precies zal verschijnen, is niet duidelijk.

Ook nieuw op Apple Music: een deadmau5-radioshow

Er was vandaag nog meer nieuws over Apple Music. Beats 1, het gratis online radiostation van Apple, heeft namelijk een nieuwe artiest binnengehaald die zijn eigen show krijgt. Het gaat om de Canadese muziekproducer deadmau5, onder zijn eigen naam bekend als Joel Thomas Zimmerman. Aanstaande vrijdag presenteert hij zijn eigen show genaamd mau5trap presents…, zo maakte Beats 1 zelf via Twitter bekend. De show begint om 23:00 Nederlandse tijd. Of dit een terugkerende show wordt, blijkt niet uit de verstuurde tweet.

Vorige week kreeg Beats 1 nog een opknapbeurt in de standaard Muziek-app. Hierdoor wordt de huidige show altijd op de startpagina weergegeven, zodat je meteen weet wat er speelt. Als je benieuwd naar het optreden van deadmau5, dan moet je dus zorgen dat je om 23:00 op vrijdagavond klaar zit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2016, 9:00
Categorie Diensten
Onderwerpen apple music, beats 1

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.