iPhone 8 concept met True Tone

‘Samsung levert OLED-schermen voor iPhone 9, beschikbaar in twee formaten’

Samsung zou de productie van OLED-schermen voor de iPhone 9 meer dan verdubbelen ten opzichte van de iPhone 8. De OLED-schermen zou in twee nieuwe schermformaten komen. Betekent dit een nóg grotere iPhone?

De iPhone 8 is nog niet eens aangekondigd of er wordt al weer gesproken over de opvolger. Samsung zou de leverancier zijn voor OLED-schermen voor de iPhone 9. Het meest opmerkelijke detail uit het bericht bij The Korea Herald is dat de iPhone 9 in twee formaten beschikbaar zou kunnen komen.

iPhone 8 concept met True Tone

‘iPhone 9 in twee formaten’

Volgens de Japanse krant The Korea Herald gaat Samsung de productie van OLED-schermen voor de iPhone 9 meer dan verdubbelen ten opzichte van de iPhone 8. Voor de iPhone 8 zou Samsung in totaal zo’n 80 miljoen exemplaren produceren en voor de opvolger daarvan zou het gaan om maar liefst 180 miljoen exemplaren. De verdubbeling is waarschijnlijk te verklaren door de twee modellen waarover gesproken wordt.

De krant meldt namelijk dat het gaat om een schermformaat van 5,28- en 6,46-inch. Beide schermformaten zijn volledig nieuw en komen niet in de buurt van de schermformaten die Apple momenteel gebruikt. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus komen in 4,7- en 5,5-inch, terwijl de iPhone 8 naar verluidt een 5,8-inch scherm krijgt. Het zou echter gaat om een actief scherm van 5,2-inch, waardoor de rest gebruikt wordt voor een functiepaneel. Dit komt dus in de buurt van het 5,28-inch formaat.

Een iPhone van 6,46-inch is echter aanzienlijk groter dan eerder genoemde modellen. Het zou kunnen gaan om een soort nieuwe versie van een Plus-model met mindere schermranden. Hierdoor zou het grootste formaat iPhone en nog groter scherm kunnen krijgen. De krant kon echter niets zeggen over het verdere design en de functies, aangezien de iPhone 9 nog volop in ontwikkeling is.

Apple zal de iPhone 8 waarschijnlijk in september uit de doeken doen. Vandaag schreven we nog over de prijs van dit aanstaande model. Volgens bronnen is de iPhone 8 beschikbaar vanaf 870 dollar, wat minder is dan de eerder genoemde prijs van meer dan duizend dollar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2017, 16:05
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone XR, oled

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.