iPad mini 4

‘Apple stopt met de iPad mini, geen nieuwe modellen meer op komst’

Apple gaat stoppen met de iPad mini, zo melden bronnen. Het gerucht gaat dat Apple in de toekomst geen nieuwe modellen meer uit gaat brengen van deze 7,9-inch iPad.

Slecht nieuws voor fans van de iPad mini. Volgens bronnen stopt Apple in de nabije toekomst met de verkoop van de iPad mini. Dat betekent ook dat er geen nieuwe updates meer gepland staan voor het 7,9-inch model van de iPad. Helemaal als een verrassing komt dit niet, want Apple heeft de laatste jaren al nauwelijks aandacht besteed aan dit kleinste iPad-formaat.

iPad mini 4

‘Apple stopt met iPad mini’

Apple is in 2012 begonnen met de allereerste iPad mini, als kleinere versie van de toen meest recente vierde generatie iPad. In de afgelopen jaren heeft Apple meerdere nieuwe versies van de iPad mini uitgebracht, zoals de versie met Retina-display en de iPad mini 3 met Touch ID. De iPad mini 4 uit 2015 is het meest recente model en werd recent geüpdatet, zodat deze qua specificaties weer gelijk ligt met de iPad Air 2. Wil je nog snel een iPad mini 4 hebben, dan kun je nog gewoon terecht in de Apple Store.

De iPad mini 4 is dus het meest recente model, maar is inmiddels alweer anderhalf jaar oud. Als je dus met smart zat te wachten op een iPad mini 5, dan zul je waarschijnlijk teleurgesteld worden. BGR kon niet melden op welke termijn Apple van plan is te stoppen met de iPad mini, maar volgens de bron komt er in ieder geval geen model meer. Apple heeft de prijs van de iPad mini 4 dit voorjaar nog verlaagd met de komst van de nieuwste iPad.

De iPad mini valt qua schermformaat tussen de standaard iPad en de Plus-serie van de iPhone. Sinds de iPhones steeds groter geworden zijn, is het bestaansrecht van de iPad mini steeds kleiner geworden. Wel heeft Apple nog plannen om een 10,5-inch iPad uit te brengen, vermoedelijk al tijdens de WWDC 2017.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2017, 17:02
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad mini

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.