iPhone 8 concept door iDropNews

‘Drie nieuwe iPhones in 2018, allemaal met OLED-scherm’

Wil je een iPhone met OLED-scherm? Dan kun je het beste tot 2018 wachten, want volgens bronnen brengt Apple in 2018 drie nieuwe iPhones uit, allemaal voorzien van een OLED-scherm.

Dit jaar gaat Apple waarschijnlijk de allereerste iPhone met een OLED-scherm uitbrengen in de vorm van de iPhone 8, maar wat zijn de plannen voor volgend jaar? Volgens de Japanse zakenkrant Nikkei brengt Apple volgend jaar maar liefst drie nieuwe iPhones op de markt, die allemaal voorzien zijn van een OLED-scherm.


iPhone 8 concept door iDropNews

‘Drie nieuwe iPhones in 2018 met OLED-scherm’

2017 lijkt een wat vreemd jaar te worden voor Apple. Normaal gesproken brengt Apple in september twee iPhone-modellen op de markt, maar dit jaar lijkt het voor het eerst op drie verschillende modellen te gaan: een iPhone 8 met OLED-scherm en de iPhone 7s en iPhone 7s Plus met standaard LCD-scherm. De iPhone 8 wordt het duurste en meest innovatieve model, met naast het OLED-scherm een 3D-frontcamera met gezichtsherkenning. De andere iPhone 7s en iPhone 7s Plus lijken minder indrukwekkend te worden met alleen een aangepast uiterlijk en draadloos opladen.

Maar wanneer stapt Apple volledig over op OLED-schermen? Volgens Nikkei is het volgend jaar al zover. Apple zou van plan zijn om in de tweede helft van 2018 drie nieuwe iPhones uit te brengen die allemaal een OLED-scherm hebben. Nikkei merkt op dat dit nog voorlopige plannen zijn. Apple plant nieuwe iPhones jaren van tevoren en gedurende de ontwikkeling kan er nog van alles veranderen. Nikkei kon niet zeggen om welke schermformaten het dan precies gaat, maar het is mogelijk dat het gaat om dezelfde formaten als dit jaar: 4,7-, 5,5- en 5,8-inch.

Dat wil echter niet zeggen dat elke iPhone die je in 2018 kunt kopen een OLED-scherm zal hebben. De verwachting is dat Apple eind 2018 de iPhone 7s en iPhone 7s Plus in het assortiment houdt, de twee aankomende iPhones die nog een LCD-scherm krijgen. Ook de huidige iPhone SE heeft nog een LCD-scherm, maar de toekomst daarvan is nog onzeker. De iPhone SE is nog de enige iPhone met een 4-inch scherm, dus het is ook mogelijk dat Apple dit toestel vernieuwt en ook voorziet van een OLED-scherm.

Andere bronnen meldden eerder dat Apple pas in 2019 over zou stappen naar een iPhone-lineup met enkel OLED-schermen. Het duurt dus nog wel even voordat elke iPhone voorzien is van een OLED-scherm, al komt dit moment mogelijk sneller dan eerder gedacht werd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2017, 14:45
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 8, oled
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.