iPhone 6s Taptic Engine.

‘iPhone krijgt nieuwe Taptic Engine-motor met betere performance’

Apple zou plannen hebben om de Taptic Engine verder te ontwikkelen en uit te breiden voor de 2017-iPHone. Exacte verbeteringen werden niet genoemd, maar mogelijk zorgt de nieuwe versie voor betere trillingen.

iPhone 6s Taptic Engine.
De iPhone 7 moet nog aangekondigd worden, maar er wordt intussen ook druk gespeculeerd over de iPhone die daarna volgt. Volgens de Japanse krant Nikkei, die vanmorgen ook beweerde dat Apple overstapt op een driejaarlijkse updatecyclus, werkt Apple aan een betere Taptic Engine, waardoor er geavanceerdere vibraties mogelijk zijn.

‘Betere Taptic Engine voor 2017-iPhone’

De krant kon echter geen uitgebreide details prijsgeven, maar het is geen gekke gedachte dat Apple de Taptic Engine verder gaat ontwikkelen. De eerste versie van deze motor verscheen op de Apple Watch, waardoor het bij trillingen voelt alsof je op je pols getikt wordt. De Taptic Engine verscheen vervolgens ook in de iPhone 6s, in combinatie met 3D Touch. Dankzij de Taptic Engine zijn kortere en hevigere trillingen mogelijk, zodat je bijvoorbeeld voelt dat je 3D Touch gebruikt.

Mogelijk verbetert Apple deze functie verder in de volgende iPhone, zodat de trillingen nauwkeuriger en wellicht ook sterker kunnen worden. Andere geruchten over de iPhone 8 spreken over een scherm tot aan de rand, een glazen behuizing en een geïntegreerde Touch ID-knop, terwijl er waarschijnlijk ook een OLED-scherm toegevoegd gaat worden. De veranderingen voor de iPhone 8 lijken daardoor groter te worden dan die van de iPhone 7 van dit jaar. Meer over de iPhone 8 lees je in ons uitgebreide dossier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2016, 17:08
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 8, taptic engine

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.