iPhone 7 mockup

‘Apple kiest voor driejaarlijkse updatecyclus voor iPhone’

Apple zou willen overstappen op een driejarige updatecyclus. Daarbij verschijnt elke drie jaar een iPhone met een compleet nieuw design. Nu verschijnt er om het jaar een vernieuwd toestel.

We zijn nu nog gewend aan een tweejaarlijkse updatecyclus voor de iPhone: elke twee jaar komt er een nieuwe generatie iPhone op de markt, die in het daaropvolgende jaar wat lichte verbeteringen krijgt. Dat gaat veranderen, beweert de Japanse krant Nikkei. Apple zou plannen hebben om de updatecyclus te verlengen naar drie jaar.


iPhone 7 mockup

Elke drie jaar nieuw iPhone-design

De nieuwe updatecyclus zou al dit jaar ingevoerd kunnen worden. Volgens geruchten verschilt de iPhone 7 namelijk nauwelijks van zijn voorgangers, de iPhone 6 en iPhone 6s. Pas in 2017 zou Apple weer een totaal redesign hebben gepland. Volgens de krant is het “waarschijnlijk” dat Apple voor deze langere updatecyclus kiest.

Het zou ermee te maken hebben dat er weinig ruimte is voor echte verbeteringen in hardware. Nu moet Apple vaak wachten tot nieuwe technologieën klaar zijn voor de markt. Op het gebied van snelheid is er weinig winst te halen: chips worden wel steeds sneller, maar recente iPhone-modellen zijn al zo snel, dat een verdere snelheidsverhoging nauwelijks indruk zal maken op gebruikers. Apple zal het daarom vooral moeten zoeken in nieuwe functies en die zijn lastiger te realiseren.

Mede daarom zal de iPhone 7 “vrijwel identiek” zijn aan de iPhone 6s, denkt de Japanse krant. Ze verwachten slechts kleine veranderingen, zoals een verbeterde camera, waterdichtheid en een betere batterij. Wellicht de grootste verandering is dat de koptelefoonaansluiting gaat verdwijnen, maar ook die plannen zouden naar volgend jaar kunnen doorschuiven.

‘In 2017 compleet vernieuwde iPhone’

In 2017 kunnen we grotere veranderingen verwachten, zoals een OLED-scherm met diepere kleuren en een helder beeld. Door toepassing van OLED kan de batterijduur er ook op vooruit gaan.

Nikkei geeft geen openheid over de bronnen die ze geraadpleegd hebben, maar de informatie zou afkomstig zijn van bedrijven in Japan, China en Taiwan die componenten leveren voor de iPhone. Uit verwachte cijfers van toeleverandiers blijkt dat ze verwachten dat Apple dit jaar niet meer iPhones zal verkopen dan in 2015, ook al spreken geruchten over een recordaantal geproduceerde iPhones voor 2016.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

41 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.