iPhone 6s Taptic Engine.

Teardown iPhone 6s: Taptic Engine onder de loep genomen

iFixit demonteert de nieuwe iPhone 6s en neemt een kijkje aan de binnenkant. Zo hebben we een betere blik op de nieuwe Taptic Engine en een bevestiging van de kleinere batterij.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 6s Taptic Engine.De iPhone 6s en iPhone 6s Plus zijn verschenen, dus nam de bekende website iFixit een kijkje aan de binnenkant van de nieuwe iPhone 6s. En wat blijkt: de iPhone 6s lijkt erg op zijn voorganger. Het meest in het oog springend is de nieuwe Taptic Engine en we hebben hard bewijs van de capaciteit van de nieuwe batterij.

Batterij inderdaad kleiner

Voor het demonteren van de nieuwe iPhone heeft iFixit gekozen voor een 16GB-versie van de roségouden iPhone 6s. Het eerst wat ze opvalt is dat de schroefjes aan de onderkant ook roségoud van kleur zijn, waardoor het mooi matcht met de rest van de behuizing. Een eerste blik op de batterij bevestigt wat eerder al bleek uit een video van Apple: de batterij is een slag kleiner. Terwijl de iPhone 6 een de 1810 mAh-accu heeft, moet de nieuwe iPhone 6s het doen met een 1715 mAh-accu. Apple belooft dat beide toestellen even lang mee zullen gaan.

iPhone 6s teardown.

Betere kijk op Taptic Engine in beweging

Het toestel is qua de binnenkant – op de verbeterde onderdelen zoals de camera en chip na – bijna identiek aan het vorige model. Wel is er de nieuwe Taptic Engine die zorgt voor een betere trilling van de telefoon. Het belangrijkste kenmerk van deze Taptic Engine is dat deze preciezere en kortere trillingen kan doorgeven. iFixit hield de Taptic Engine onder een röntgenfoto en liet het nieuwe onderdeel zijn werk doen. In de video is goed te zien dat de Taptic Engine kort snel heen en weer gaat en vrijwel direct weer stopt.

3D Touch maker nog onbekend

Ook het scherm met 3D Touch werd nader bekeken. Uit de teardown van iFixit kon nog niet afgeleid worden wie de exacte maker is van de benodigde onderdelen. De benaming die gebruikt is op het onderdeel is vergelijkbaar met andere onderdelen die Apple gebruikt (een combinatie van cijfers en een letter). Het scherm van de iPhone 6s is wel iets zwaarder dan voorheen. Waar het scherm van de iPhone 6 45 gram woog, weegt het scherm van de iPhone 6s 60 gram.

iPhone 6s 3D Touch-paneel.

iPhone 6s 3D Touch-chip.

Toestel net zo eenvoudig te repareren

Traditiegetrouw geeft iFixit een score voor de mate van repairability. Net als de iPhone 6 krijgt de iPhone 6s een score van 7 uit 10, wat voornamelijk komt door de gebruikte schroefjes. Ook de Touch ID-sensor kan voor problemen zorgen, omdat deze vastzit aan de logic board van de iPhone 6s. Later zal iFixit nog de iPhone 6s Plus uit elkaar halen, maar verwacht daarbij geen schokkende ontdekkingen of andere grote verschillen.

iphone-6s-teardown-accu

Bekijk ook

iPhone 6s: het complete overzicht

Alles wat je wilt weten over de iPhone 6s. Ontdek de specs en functies, vind de beste prijs en lees het laatste nieuws over dit toestel. Ook zie je waar de beste acties voor de iPhone 6s te vinden zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.