Irisscanner in iPhone 7

‘iPhone 8 met OLED-scherm werkt ook met irisscanner’

Behalve het OLED-scherm, zou de iPhone 8 zich ook onderscheiden met een irisscanner. De testproductie van de chips en onderdelen zouden bovendien eerder van start gaan.

Hoewel alle nieuwe iPhones die eind 2017 verschijnen draadloos opladen krijgen, zou de duurdere iPhone 8 naast het OLED-scherm toch nog een extra functie krijgen. Mogelijk één van de belangrijkste nieuwe functies van de iPhone 8 is een irisscanner, zo meldt Digitimes vandaag.

Irisscanner in iPhone 7

‘iPhone 8 met OLED en irisscanner’

Apple gaat in september 2017 zeer waarschijnlijk drie iPhones uitbrengen: de verbeterde iPhone 7 en iPhone 7 Plus in de vorm van een iPhone 7s en iPhone 7s Plus en een gloednieuwe iPhone 8. Gisteren beweerde Apple-analist Ming-Chi Kuo dat elke nieuwe iPhone de mogelijkheid voor draadloos opladen krijgt, terwijl eerst nog gesproken werd over alleen de iPhone 8. Maar wat zou de iPhone 8 dan zo bijzonder maken ten opzichte van de iPhone 7s? Behalve het nieuwe OLED-scherm zou Apple ook gereed zijn om een irisscanner toe te voegen.

Hoewel Digitimes op basis van bronnen in de productieketen beweert dat de iPhone 8 een irisscanner krijgt, denkt Ming-Chi Kuo meer aan een gezichtsherkenning. Welke functie het ook uiteindelijk gaat worden, beiden zouden ervoor zorgen dat je iPhone nog veiliger is, naast de werking van de Touch ID vingerafdrukscanner. Het voordeel van een gezichtsscanner is dat deze naar meer kijkt dan alleen je oog, terwijl een irisscanner mogelijk sneller de gebruiker kan herkennen.

Waar Apple een irisscanner (of gezichtsherkenning) allemaal voor gaat gebruiken, is echter niet duidelijk. Een logisch scenario zou zijn dat je je iPhone kunt ontgrendelen met deze technologie, maar het nadeel daarvan is dat je je iPhone altijd recht van voren moet bekijken. Voor Apple Pay lijkt het ons bovendien ook wat onhandig, zeker gezien de contactpunten op pinautomaten soms op wat onhandigere plekken geplaatst zijn.

Digitimes meldt verder dat de productie van de iPhone 8 eerder van start zou gaan. Het OLED-scherm, afkomstig van Samsung, zou aan het einde van het eerste kwartaal geproduceerd worden, terwijl de chips en onderdelen voor testproductie in de tweede helft van het eerste kwartaal klaar moeten zijn. Reken echter niet op een eerdere lancering, want deze zou nog steeds gepland staan voor september. Dat de testproductie eerder start, kan erop wijzen dat het toestel technisch gezien ingewikkelder in elkaar zit door bijvoorbeeld nieuwe technologieën.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2017, 16:10
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.