Prince: albums op Apple Music

Prince vanaf aanstaande zondag te beluisteren via Spotify en Napster

De muziek van poplegende Prince komt op zondag 12 februari beschikbaar op onder andere Spotify. De muziek van de artiest verdween in 2015 van streamingdiensten, maar maakt nu dus weer een comeback.

Prince: albums op Apple Music
Voor alle fans die graag de muziek van de vorig jaar overleden artiest Prince willen beluisteren, is er nu goed nieuws. De muziek van Prince is vanaf aanstaande zondag te beluisteren via in ieder geval Spotify en Napster. Of de albums ook via Apple Music beschikbaar komen, is nog geen duidelijkheid.

Prince op Spotify en Napster

Eind januari gingen al berichten dat de muziek van Prince binnenkort te beluisteren zou zijn via allerlei streamingdiensten, waaronder Spotify en Apple Music. Momenteel was de muziek al te beluisteren via Tidal, maar overige streamingdiensten moesten het nog met een handjevol nummers doen. Nadat hij zijn muziek in 2015 van allerlei streamingdiensten verwijderde, keert Prince vanaf aanstaande zondag terug, in ieder geval op Spotify en Napster.

In totaal gaat het om 24 albums, waaronder Purple Rain, 1999 en Lovesexy. Bij die 24 albums zitten ook zes compilatiealbums, zoals 4Ever en Ultimate. Het streven was in ieder geval om de muziek van Prince voor de Grammy Awards op 12 februari beschikbaar te stellen aan streamingdiensten. Nu blijkt dus dat de muziek van Prince precies op die datum beschikbaar komt. Tijdens de Grammy Awards zal er ook een eerbetoon aan Prince worden gebracht. De volledige lijst van alle albums vind je op Factmag.

Het is op dit moment nog niet duidelijk of Apple Music ook toegevoegd gaat worden aan de lijst van streamingdiensten waar de muziek van Prince te beluisteren zal zijn. Het is wel de verwachting dat de muziek zondag op Apple Music staat, omdat in het verleden andere grote artiesten ook tegelijkertijd naar allerlei streamingdiensten kwamen. Ruim een jaar geleden verscheen de muziek van The Beatles bijvoorbeeld op bijna alle mogelijke streamingplatforms.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2017, 17:54
Categorie Diensten
Onderwerpen apple music, muziek, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.