Prince vanaf aanstaande zondag te beluisteren via Spotify en Napster

De muziek van poplegende Prince komt op zondag 12 februari beschikbaar op onder andere Spotify. De muziek van de artiest verdween in 2015 van streamingdiensten, maar maakt nu dus weer een comeback.

Prince: albums op Apple Music
Voor alle fans die graag de muziek van de vorig jaar overleden artiest Prince willen beluisteren, is er nu goed nieuws. De muziek van Prince is vanaf aanstaande zondag te beluisteren via in ieder geval Spotify en Napster. Of de albums ook via Apple Music beschikbaar komen, is nog geen duidelijkheid.

Prince op Spotify en Napster

Eind januari gingen al berichten dat de muziek van Prince binnenkort te beluisteren zou zijn via allerlei streamingdiensten, waaronder Spotify en Apple Music. Momenteel was de muziek al te beluisteren via Tidal, maar overige streamingdiensten moesten het nog met een handjevol nummers doen. Nadat hij zijn muziek in 2015 van allerlei streamingdiensten verwijderde, keert Prince vanaf aanstaande zondag terug, in ieder geval op Spotify en Napster.

Bekijk ook

'Prince-albums binnenkort op Spotify en Apple Music'

De albums van Prince komen eindelijk beschikbaar op Spotify en Apple Music. Tot nu toe was Prince alleen te streamen via Tidal.

In totaal gaat het om 24 albums, waaronder Purple Rain, 1999 en Lovesexy. Bij die 24 albums zitten ook zes compilatiealbums, zoals 4Ever en Ultimate. Het streven was in ieder geval om de muziek van Prince voor de Grammy Awards op 12 februari beschikbaar te stellen aan streamingdiensten. Nu blijkt dus dat de muziek van Prince precies op die datum beschikbaar komt. Tijdens de Grammy Awards zal er ook een eerbetoon aan Prince worden gebracht. De volledige lijst van alle albums vind je op Factmag.

Het is op dit moment nog niet duidelijk of Apple Music ook toegevoegd gaat worden aan de lijst van streamingdiensten waar de muziek van Prince te beluisteren zal zijn. Het is wel de verwachting dat de muziek zondag op Apple Music staat, omdat in het verleden andere grote artiesten ook tegelijkertijd naar allerlei streamingdiensten kwamen. Ruim een jaar geleden verscheen de muziek van The Beatles bijvoorbeeld op bijna alle mogelijke streamingplatforms.

Bekijk ook

'The Beatles komen op kerstavond naar Apple Music, Spotify en meer muziekdiensten'

Kerstavond is bepaald geen Hard Day's Night voor veel Beatle-fans. Volgens nieuwe geruchten komen The Beatles op 24 december naar alle populaire streamingdiensten.

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.