Overzicht van Mac Pro en scherm concept.

Mac Pro-concept laat zien hoe een modulaire Mac eruit kan zien

Hoe gaat de nieuwe modulaire Mac Pro eruit zien? Een nieuw concept van zowel de Mac Pro als het Cinema Display laat zien hoe je makkelijker onderdelen in de Mac Pro kan vervangen.

Overzicht van Mac Pro en scherm concept.
Apple kondigde vorige week een nieuwe Mac Pro aan, maar de release laat nog wel even op zich wachten. Dit modulaire model komt op z’n vroegst pas volgend jaar, waardoor we nog geen idee hebben hoe deze eruit komt te zien. Gelukkig is daar een nieuw concept, waardoor we een indruk krijgen hoe een modulaire Mac eruit kan zien.

Mac Pro-concept toont modulaire Mac

Het design van de huidige Mac Pro was nogal onconventioneel en als het uiteindelijke nieuwe model wat weg heeft van dit nieuwe concept, dan hebben we weer te maken met een nogal ongewoon design. De Duitse website Curved heeft nieuwe concepten gemaakt op basis van de huidige informatie dat de Mac Pro een modulair design krijgt. Andere specificaties van de nieuwe Mac zijn nog niet bekend, maar het concept geeft in ieder geval genoeg inspiratie.

Het eerste wat in het concept opvalt, is dat de Mac Pro niet meer helemaal rond en zwart is. In plaats daarvan is het een hogere zilverkleurige kast die wat meer weg heeft van de oudere Mac Pro. Het modulaire gedeelte zit hem in een nieuw deur-achtig mechanisme. De zijkanten kun je een stuk openklappen, waardoor je de specificaties van de Mac Pro eenvoudig kunt uitbreiden. Zo vind je hier twee ingangen voor grafische kaarten. Ook is er plek voor het verwisselen van de processor en het geheugen en kun je de harde schijf makkelijker omwisselen voor een SSD. Om ervoor te zorgen dat de Mac Pro niet oververhit raakt, vind je aan de bovenkant ventilatiegaten.

Deuren in Mac Pro concept.

De voorkant van het concept heeft een Touch ID-sensor op de powerknop, zodat de Mac Pro meteen weet wie de Mac aanzet. Ook heeft de maker van het concept een Touch Bar op de voorkant geplaatst waar je allerlei informatie vindt over de interne onderdelen die geplaatst zijn. Verder vind je aan de voorkant een microfoon en koptelefooningang en een gleuf om een SD-kaart in te stoppen. Aan de achterkant is gedacht aan USB-C, USB-A, FireWire, LAN en HDMI.

Mac Pro concept met scherm.

Concept van nieuw Cinema Display

Ook hebben de makers gedacht aan de nieuwe versie van Apple’s eigen externe scherm. Apple heeft aangegeven hier ook aan te werken, die waarschijnlijk samen met de Mac Pro beschikbaar zal zijn. De makers van het concept zien een nieuw 27-inch retinascherm voor zich. Het scherm heeft nauwelijks schermranden en accessoires sluit je aan viva de USB-ingangen aan de achterkant, net als bij de huidige schermen van Apple. De plaatsing is echter wel net even anders, want de USB-ingangen bevinden zich in het concept aan de achterkant van de voet. Bij de huidige Thunderbolt en Cinema Displays vind je de poorten linksonder aan de achterkant.

Achterkant van Cinema Display in concept.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2017, 10:49
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen concept, mac pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.