iPhone 8-concept met draadloze oplader.

‘Draadloos opladen voor elke nieuwe iPhone, maar zorgt ook voor een hogere prijs’

Volgens bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo krijgt elke nieuwe iPhone van 2017 draadloos opladen. Dat komt echter wel met een prijs, want alle toestellen zouden daardoor duurder worden.

Als je eind dit jaar een gloednieuwe iPhone gaat kopen, dan is de kans groot dat deze draadloos opladen ondersteunt. De betrouwbare analist Ming-Chi Kuo voorspelt namelijk dat alle drie de nieuwe iPhone-modellen, draadloos opladen krijgen. Het zou dan gaan om de nieuwste iPhone 8 en twee vernieuwde versies van de iPhone 7. Dit komt echter wel met een prijs, want dit heeft wel gevolgen voor de 3D Touch-sensor van de nieuwe iPhones.

iPhone 8-concept met draadloze oplader.

Draadloos opladen in 2017 iPhone

Draadloos opladen lijkt inmiddels een zekerheid te worden voor de nieuwe iPhone. In eerste instantie zou het alleen gaan om de gloednieuwe iPhone 8, omdat deze een glazen behuizing zou krijgen. Dit is nodig om draadloos opladen op afstand te realiseren, omdat een aluminium behuizing zou zorgen voor problemen.

Later werd ook gesproken over draadloos opladen voor het instapmodel van 4,7-inch, hetzelfde formaat als de huidige iPhone 7. Het leek er toen al op dat elke iPhone draadloos opladen krijgt, maar nu is Ming-Chi Kuo er zeker van. Het is echter nog steeds niet duidelijk hoe draadloos opladen in de nieuwe iPhones precies gaat werken en of er nog verschil is tussen de onderlinge modellen, vanwege verschillende soorten behuizing.

‘Alle iPhones worden duurder’

Het draadloos opladen komt echter wel met een prijs, in de letterlijke zin van het woord. Het onderdeel voor draadloos opladen zou zorgen voor meer hitte in het toestel zelf. Ook is de glazen behuizing minder goed in het afweren van warmte dan de huidige aluminium behuizing. Om de 3D Touch-sensor hiervoor te beschermen, moest Apple een laag van grafiet aan de binnenkant van het toestel toevoegen. De nieuwe 3D Touch-module zou daardoor zo’n dertig tot vijftig procent duurder zijn, wat vervolgens eventueel doorberekend wordt aan de consument. Aangezien draadloos opladen in elk toestel aanwezig is, betekent dit mogelijk dat elke nieuwe iPhone van 2017 een stapje duurder gaat worden.

Dit komt overeen met het eerdere bericht van gisterenavond laat. Daarin werd beweerd dat de iPhone 8, ook wel iPhone X genoemd, de duurste iPhone ooit wordt. Het uiteindelijke bedrag voor deze duurste iPhone 8 zou boven de $1000 uitkomen, een bedrag wat je nu alleen betaalt voor een iPhone 7 Plus met de hoogste opslagcapaciteit. De nieuwe iPhones komen in ieder geval nog wel gewoon in september uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2017, 17:53
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.